NRK Meny
Normal

Omkom etter brann i enebolig

Politiet bekreftet torsdag ettermiddag at en person er funnet død etter en brann i Vestre Toten kommune i Oppland. Boligen var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

Dødsbrann

OMKOM: En person omkom i brann i en enebolig i Vestre Toten.

Foto: Jorun Vang / NRK

– En person er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Tom Eirik Midthaug i politiet i Innlandet til NRK like før kl. 17.

Like etter kl. 15 fikk nødetatene melding om brann i en enebolig på Breiskallen i Vestre Toten. Nødetatene visste lenge ikke om det var personer inne i boligen, og røykdykkere gjennomsøkte huset.

Det var en nabo som oppdaget brannen og varslet brannvesenet.

– Det kommer til å bli foretatt undersøkelser så fort det er mulig, sier Midthaug.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at brannen brøt ut. Brannvesenet kommer til å jobbe med etterslukking utover kvelden, opplyser politiet.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stjal teleskoper for 100 000 kroner

  Det er stjålet teleskoper ved Solobservatoriet i Lunner for 100 000 kroner, melder avisa Hadeland. Innbruddet skjedde natt til onsdag. Ledelsen ved observatoriet ber folk om å være oppmerksomme på eventuelt salg av slikt utstyr på Facebook.

  Solobservatoriet i Lunner.
  Foto: Knut Jørgen Røed Ødegård
 • Hardest rammet av naturskader

  Hedmark og Oppland ble sammen med Vestlandet og Sørlandet hardest rammet av naturskader i 2017. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, som har ansvaret for statlig utbetaling av naturskader. 20 millioner gikk til flom- og skredskader i Innlandet.

 • Vil si ja til Jevnaker og Lunner

  Jevnaker og Lunner er velkomne som medlemmer av den kommende Viken fylkeskommune. Det sier de tre fylkesordførerne i Østfold, Buskerud og Akershus, som etter hvert blir Viken fylkeskommune. Det er Stortinget som tar den endelige avgjørelsen.