NRK Meny
Normal

Bestemødrenes ølvott ble årets rockefesteffekt

Vinjerocks egen «ølvott» fikk prisen for årets norske festivaleffekt 2010.

Strikkemafiaen

Hele strikkegjengen samla, med Dorthe Høyme som hovedkvalitetssikrer i front.

Foto: Vinjerock/Eirik Høyme Rogn

Ølvotten ble laget etter at flere kommenterte at de ble kalde på lankene av å drikke øl utendørs i fjellheimen på kveldstid. Votten er laget av en gjeng med bestemødre fra Vestre Slidre.

Stor etterspørsel

70 votter ble ferdig før jul i fjor, og hjemmesidene til festivalen ramla ned i det salget startet på grunn av den store etterspørselen.

I sommer ble ølvottene objekt for en egen «strikkepub» på festivalen, der de samme bestemødrene stilte opp og viste fram sine kunster for 25 ivrige kursdeltagere.

Nå har altså Norsk Rockeforbund kåret vottene til årets festivaleffekt. Dette skjedde under det årlige festivalseminaret i Tromsø, skriver festivalen i en pressemelding.

Æra går til bestemødrene

– Vi synes dette er utrolig artig. Den fulle og hele æra går til festivalbestemødrene i Slidre som satte ideen vår ut i livet med stort pågangsmot, sier Vinjerocks festivalssjef, Eirik Høyme Rogn.

– Det har hele tida vært et poeng for oss å sette tradisjonsrike ting inn i en ny og artig kontekst, og dette er bare nok et bevis på at vi blir lagt merke til. Vi er kjempestolte, sier han.