NRK Meny
Normal

Ole Uteligger på sokkel

Sambygdingene fra Nybygda på Hedmarken har reist en statue i tre for OL-helten fra Grenoble i 1968, Ole Ellefsæter.

Statuen av skiløperen Ole Ellefsæter.
Foto: Frode Meskau / NRK

Nok en gang er skikongen fra Nybygda på Hedmarken i sentrum for begivenhetene. Det vanket applaus og godord for skikongen Ole Ellefsæter da han ble hyllet av sine egne i Nybygda lørdag.

Både Odd Martinsen og Harald Grønningen var med å hylle sin skikompis da statuen av langrennshelten fra OL i Grenoble og ski-VM i Oslo i 1966 ble avduket i Nybygda lørdag ettermiddag.

Det var den tidligere langrennsdronningen Bente Skari som avduket statuen som er laget i tre.

Bente Skari og Ole Ellefsæter

Skikjendis Bente Skari avduket statuen statuen av Ole Ellefsæter i Nybygda lørdag.

Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

Uteligger med ærespris

Ole Ellefsæter er kjent under tilnavnet Ole Uteligger. Det fikk han etter ei natt under ei gran. Ole som er skogstekniker av yrke, gikk seg bort og måtte overnatte under åpen himmel.

Ole hadde ikke bare suksess i skisporet. Han var helårsutøver med hinder og terrengløp som favorittøvelser om sommeren. Hans personlige rekord på 3000 meter hinder på 8.43.8, var lenge norsk rekord og et resultat ikke mange norske utøvere ikke oppnår 40 år etterpå! Ole er hedret med Egebergs Ærespris for å ha hevdet seg som topputøver både i langrenn og friidrett. Og nå står han på sokkel i hjembygda.

Ole på sokkel

En bauta i tre, Ole Ellefsæter på sokkel

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.