NRK Meny
Normal

Ole Ivars-musikal kan bli tv-serie

Musikalen «En får væra som en er» gjorde stor suksess på Nationaltheateret i 2014. Nå vil kongen av campingplassen bli tv-stjerne.

Ole Ivars på Nationaltheatret

Musikal: Ole Ivars-trommis Arild Engh, skuespiller Henriette Steenstrup, låtskriver William Kristoffersen og skuespiller Lena Kristin Ellingsen finner rytmen til Ole Ivars musikk.

Foto: Gabrielle Graatrud/NRK

– Det er en veldig god nyhet. Vi var jo overrasket over musikalen, at det nå skal bli tv er jo helt fantastisk, sier William Kristoffersen i Ole Ivars.

Ifølge Dagsavisen søker selskapet Monster Scripted om støtte på 400.000 kroner til å utvikle en ny dramaserie, basert på teaterstykket «En får væra som en er. Selskapet har tidligere produsert serier som «Nav», «Nattskiftet» og «Halvbroren».

Regissør Ole Martin Hafsmo

Regissør: Ole Martin Hafsmo

Foto: Maria Olivia Rivedal / NRK

Planen er at serien skal bli en TV-dramaserie på 10 episoder, hvor manusforfatterne skal være Henriette Stensrup, Kjetil Indregard og Hanne Hagerup.

Ifølge søknaden er det Ole Martin Hafsmo, som står bak NRK-seriene «Ut i vår hage» og «Schmokk» som skal regissere serien.

Inspirert av musikalen

Dramaserien vil være inspirert av musikalen som er basert på William Kristoffersens tekster, med blant annet sangtitler som «Kongen av campingplassen» og «Nei, så tjukk du har blitt». Det var en tydelig stolt Kristoffersen som uttalte seg om musikalen til NRK i 2014.

– Jeg føler nesten at de setter opp en statue av oss i Oslo, med 40 forestillinger og så proffe folk. Det er enormt bra, vi er megastolte og kunne aldri ha drømt om dette, sa låtskriveren den gang.

Kristoffersen er ikke mindre stolt over at musikalen nå kan bli tvserie, men han tror ikke medlemmene i dansebandet til være spesielt involvert i regien.

– Nei, ikke utover eventuelle spørsmål rundt tekster og det musikalske, sier han.

9.juni denne sommeren blir musikalen igjen å se på Nationaltheaterets hovedscene.