NRK Meny
Normal

OL-ringene må vike for sponsor

Styreleder i Olympiaparken på Lillehammer, Petter Rønningen, mener OL-ringene i Lysgårdsbakken må vike plass for logoen til DnB Nor.

Lysgårdsbakkene på Lillehammer
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Rønningen mener viktige sponsorer må få en framtredende plass i OL-bakken dersom byen skal klare å vedlikeholde og modernisere anlegget.

Banken er en av hovedsponsorene som gjør det mulig å legge plastdekke i den store Lysgårdsbakken.

SV-politiker Tove Lehre mener imidlertid dette er en kommersiell forurensing av kulturbyen Lillehammer.

- OL lever videre

- Muligheten til å finansiere plastdekket skjer gjennom en sponsortilknytning. Det at vi kan videreføre hoppbakken gjør at vi kan videreføre vår tilknytning til OL-arrangementet. OL-ringene alene gjør ikke det, sier Rønningen.

DnB Nor er en av sponsorene som blant annet gjør det mulig å legge plastdekke i den store Lysgårdsbakken.

Tirsdag sa SV-politiker i Lillehammer, Tove Lehre til NRK at å gi logoer plass som store blikkfang er en kommersiell forurensing av kulturbyen Lillehammer.

- Kommunestyret har solgt sjela si, sier Lehre.

- På rett spor

Petter Rønningen sier at det internasjonale skiforbundet har brukt Norges protester mot en utvikling av skisporten som en pekepinn på om de er på rett veg.

- Dersom Tove Lehre protesterer på noe som gjelder olympiske leker, så har det noe for seg det vi driver med, sier Rønningen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.