NRK Meny
Normal

Økt etterspørsel etter hus

Etter en skremmende rolig høst for husprodusentene, har trenden nå snudd.

Husbygger

Flere ønsker å bygge bolig igjen.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Etter finanskrisen har det vært nærmest stillstand i boligmarkedet. Men nå er det igjen travle dager for administrerende direktør i Bolig Partner, Gunnar Wedvik. Han merker tydelig at folk igjen tar sjansen på å kjøpe brukte hus og å bygge nye boliger.

- Oppland hadde en tilbakegang på igangsetting av husprosjekter med 65 prosent. Det er vel få fylker i Norge som har hatt en større tilbakegang. I Hedmark var det ca 40 prosent, så vi har vært ganske hardt rammet, sier Wedvik.

Men nå er optimismen tilbake, for på nyåret så har de merket en klar økning på henvendelser på alle de 50 kontorene de har i landet. Også andre boligprodusenter og eiendomsmeglere sier det er en økning i henvendelser fra både gamle og nye kunder.

Større etterspørsel etter lån

- Det er åpenbart at renten er årsaken til at folk nå låner penger igjen til bolig, sier Ottar Hemstad i Tolga Os Sparebank.

- Vi ser større etterspørsel etter lån, og det ser vi helt klart på avtaler vi har med potensielle lånekunder, sier han.

Permitterte tilbake

De siste månedene har mange i boligbransjen fått varsel om permitteringer. Hvis optimismen fortsetter i markedet kan de permitterte komme tilbake i arbeid ganske fort, sier Snekker Kjell Arnesen, som er glad for at etterspørselen igjen øker.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas skal varme opp for Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Arrangøren melder at det allerede er solgt over 4.000 billetter til konserten 5. juli. Adfam Douglas er bosatt på Harestua

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 16. dom for kjøring uten førerkort

  Ei kvinne i 40-åra fra Kongsvinger er for 16. gang dømt for kjøring uten førerkort, skriver Østlendingen. Hun er også dømt for oppbevaring av amfetamin. Kvinna behandles for stoffavhengighet og tingretten mente at betinget dom er passende reaksjon.

 • Lastebil mistet et hjul

  På riksveg 25 ved Flishøgda har en lastebil mistet ene hjulet og det traff en personbil. 2 personer som var i personbilen er ikke skadd. Det ble mindre skader på personbilen.