NRK Meny
Normal

Øksemann overga seg

En 22 år gammel mann overga seg frivillig etter å ha truet politiet med øks og så forskanset seg inne i leiligheten sin på Vestad i Elverum flere timer natt til søndag.

En ung kvinne befant seg også i leiligheten.

Væpnet politi omringet huset der mannen oppholdt seg, og hadde kontakt med ham via telefon.

Klokka 5.45 gikk mannen med på å slippe ut jenta. Bare minutter senere gikk han selv med på å komme ut.

– Han kom ut uten våpen, og lot seg pågripe uten dramatikk. Ingen skade var skjedd, sier operasjonsleder Hans Engh ved Hedmark Politidistrikt til NTB.

Bråk i huset

Politiet fikk en melding om bråk i huset sent lørdag kveld, men da de kom til stedet, var mannen og en kamerat forsvunnet.

– Vi lette etter dem i Elverum og omegn, men uten å finne dem. Mens vi lette, fikk vi melding om at de var tilbake ved huset, og forsøkte å ta seg inn. Vi dro dit igjen og pågrep én person. Den andre fikk tak i en øks og truet oss. Vi fant det da best å trekke oss tilbake, forteller Engh.

Ifølge Engh oppholdt det seg også en ung kvinne i leiligheten der mannen forskanset seg.

– Han skal ikke ha truet henne, sier Engh.

Avventet situasjonen

Politiet valgte derfor å avvente situasjonen utover natten, i håp om at mannen skulle overgi seg.

22-åringen er ifølge Engh hjemmehørende i Elverum og godt kjent for politiet fra tidligere. Han ble plassert i arresten på politihuset i Hamar sammen med kameraten. Politiet vil senere søndag ta stilling til om han skal varetektsfengsles.

(NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Slåssing flere steder

    Politiet avsluttet en ungdomsfest i Løten på grunn av slåssing like før midnatt lørdag. På Hamar ble en mann bortvist fra et utested etter en slåsskamp. Også i Kongsvinger var det knuffing i løpet av natten.