NRK Meny
Normal

Kim Ojo følte seg rasistisk behandlet i Nybergsund

Kim Ojo sier han blir forbannet hver gang han prater om sin tidligere klubb Nybergsund IL Trysil. Han føler han ble urettferdig og rasistisk behandlet.

Kim Ojo (t.v.)

Brannspiss Kim Ojo blir forbannet når han tenker på sin tid i Nybergsund.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Hver gang treneren skjelte ut noen på treningsfeltet så var det meg. De hvite spillerne fikk aldri gjennomgå på samme måte, sier Brannspissen om sin tid i Nybergsund til TV2 Sporten.

– Tuklet med kontrakten

Kim Ojo beskylder gamleklubben for å ha tuklet med kontrakten hans, og kaller Nybergsund-trener Ola Brenden for en rasist.

I tillegg hevder Ojo at han ikke forsto språket som ble brukt i kontrakten han skrev under på hos Nybergsund. Kontrakten inneholdt en klausul om at han måtte jobbe ved siden av fotballen som han ikke var klar over.

Avviser beskyldningene

Kim Ojo

Kim Ojo følte seg rasistisk behandlet i sundet.

Foto: Cecilie Lund
Ola Brenden

Ola Brenden avviser kritikken fra sin tidligere spiss.

Foto: Cecilie Lund / NRK

Ola Brenden kjenner seg ikke igjen i beskyldninger fra sin tidligere spiss.

– Vi kjenner oss ikke igjen. Vi blir veldig triste. I fjor hadde vi folk fra elleve nasjoner og opptråde som et lag. Vi er leie oss for at han opplevde klubben slik. Noe mer er det ikke å kommentere, sier han til TV2 Sporten.

Han føler klubben gjorde det de kunne for at han skulle trives.

– Vi prøvde alt vi kunne for at han skulle trives. Vi har tatt vare på ham på en best mulig måte. Vi hadde til og med en egen lærer slik at han skulle lære norsk.

Støtter Brenden

Den tidligere Nybergsund-spilleren Samir Fazlagic støtter trener Brenden.

– Jeg kan ikke si at jeg merket noe til at han ble dårligere behandlet enn oss andre, men jeg kan ikke si hvordan han følte forholdet til Ola Brenden var, sier Fazlagic til TV2 Sporten.

Han legger til at Ojo kanskje ikke trivdes i Nybergsund siden det er et lite sted.

– I tillegg er klubben så liten at de sikkert ikke har klart å ta vare på ham på den måten han trenger. Det kan være noe av forklaringen til frustrasjonen.