NRK Meny
Normal

Ofret alt for laget i sin siste kamp

Strekkjempen Aleksander Børresen ofret alt i sin siste kamp for Elverum håndball. Med sterke smerter fullførte han sluttspillfinalen mot Arendal.

Aleksander Børresen

Aleksander Børresen fikk en svært tøff avslutning på karrieren.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Aleksander Børresen har vært med på alt i de ti årene han har spilt på A-laget til Elverum. Sluttspillgull, seriemesterskap, cupmesterskap og Champions League. Foran et fullsatt Terningen Arena var han med og sikre seieren mot Arendal med 25-20.

Sterke smerter

Og Børresen ofret alt i sin siste kamp. Flere ganger var han nede for telling, og hadde sterke smerter i kneet, men fortsatte ut kampen. Trener Mikael Apelgren kan ikke få takket strekkspilleren nok for den innstillinga han viste.

– Aleksander Børresen var avgjørende i dag. At han kunne full føre med det kneet. Det er en legende som slutter i Elverum, sier Apelgren.

Apelgren mener det Børresen gjorde viste innstillinga til hele laget.

– Jeg kommer aldri til å glemme det og være evig takknemlig, sier Apelgren, som mener at laget har vist en enorm vinnervilje under sluttspillet.

Keeper og kaptein Morten Nergaard tar også av seg hatten for Børresen:

– Det er en utrolig vinnervilje og spirit. Det skaper en motivasjon for oss. Han går i bresjen og resten av oss skal ikke være noe dårligere, sier Nergaard.

– Smerten i morgen

Aleksander Børresen

Aleksander Børresen avsluttet karrieren med gull.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Børresen sjøl var mer nøktern etter kampslutt søndag:

– Det er sånt som skjer og kanskje særlig i siste kamp. Det er bare å bite tennene sammen og ha vondt i morgen i stedet.

Børresen var svært glad over hvilken avslutning han fikk på karrieren:

– Det føles deilig. Det er utrolig deilig å kunne avslutte sesongen med den viktigste tittelen og det er sluttspillgullet. Jeg føler at vi bare slipper alt løs i dag, og har full kontroll hele matchen, sier han.

Elverum i seiersrud etter å ha vunnet sluttspillet.
Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • VM-søknaden er levert

  I dag leverte Hafjell og Kvitfjell søknaden om VM i alpint i 2025. Det er Norges Skiforbund som avgjør hvem som blir Norges kandidat. Narvik ønsker også å arrangere det som kan bli det første VM i alpint i Norge.

  Hafjell og kvitfjell søker Alpin VM 2025
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Ber bilister være tålmodige

  Skal du kjøre på E6 Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker i dag bør du beregne god tid. Det blir stor påskeutfart både i dag og i morgen, og på akkurat den strekningen er det nå anleggsvirksomhet som vil føre til at det går saktere enn vanlig.

 • Pilot hoppet ut i for lav høyde

  Den polske piloten som døde da seilflyet hans styrtet i Lesjafjellet i 2015 hoppet ut i fallskjerm i for lav høyde. Det er konklusjonen i Statens havarikommisjon sin rapport som kom i dag. Det tok fire dager fra ulykka skjedde til piloten ble funnet.