Ofret alt for laget i sin siste kamp

Strekkjempen Aleksander Børresen ofret alt i sin siste kamp for Elverum håndball. Med sterke smerter fullførte han sluttspillfinalen mot Arendal.

Aleksander Børresen

Aleksander Børresen fikk en svært tøff avslutning på karrieren.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Aleksander Børresen har vært med på alt i de ti årene han har spilt på A-laget til Elverum. Sluttspillgull, seriemesterskap, cupmesterskap og Champions League. Foran et fullsatt Terningen Arena var han med og sikre seieren mot Arendal med 25-20.

Sterke smerter

Og Børresen ofret alt i sin siste kamp. Flere ganger var han nede for telling, og hadde sterke smerter i kneet, men fortsatte ut kampen. Trener Mikael Apelgren kan ikke få takket strekkspilleren nok for den innstillinga han viste.

– Aleksander Børresen var avgjørende i dag. At han kunne full føre med det kneet. Det er en legende som slutter i Elverum, sier Apelgren.

Apelgren mener det Børresen gjorde viste innstillinga til hele laget.

– Jeg kommer aldri til å glemme det og være evig takknemlig, sier Apelgren, som mener at laget har vist en enorm vinnervilje under sluttspillet.

Keeper og kaptein Morten Nergaard tar også av seg hatten for Børresen:

– Det er en utrolig vinnervilje og spirit. Det skaper en motivasjon for oss. Han går i bresjen og resten av oss skal ikke være noe dårligere, sier Nergaard.

– Smerten i morgen

Aleksander Børresen

Aleksander Børresen avsluttet karrieren med gull.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Børresen sjøl var mer nøktern etter kampslutt søndag:

– Det er sånt som skjer og kanskje særlig i siste kamp. Det er bare å bite tennene sammen og ha vondt i morgen i stedet.

Børresen var svært glad over hvilken avslutning han fikk på karrieren:

– Det føles deilig. Det er utrolig deilig å kunne avslutte sesongen med den viktigste tittelen og det er sluttspillgullet. Jeg føler at vi bare slipper alt løs i dag, og har full kontroll hele matchen, sier han.

Elverum i seiersrud etter å ha vunnet sluttspillet.
Foto: Trond Ivan Hagen / NRK