NRK Meny
Normal

Odnes vil styre Oppland Sp

Ivar Odnes frå Østre Toten er innstilt som ny leiar i Oppland Senterparti.

Odnes har den siste perioda vore nestleiar i fylkespartiet.

Han kjem opphaveleg frå Vågå, der han mellom anna har vore kommunepolitikar.

Han har og vore medlem av fylkestinget i Oppland. 

Yngre krefter

Valkomiteen har innstilt Brynhild Marie Foss fra Gausdal og Simen Bjørgen fra Lom som 1. og 2. nestleiarar i fylkespartiet.

 

Foss sit i kommunestyret og formannskapet i Gausdal, medan Bjørgen er ordførar i Lom. Som ny studieleiar foreslår valkomiteen Trine Aasvang Olsen frå Lillehammer.

 

Senterpartiet har som system at det kjem ein styrerepresentant frå kvar region.

 

Frå Nord-Gudbrandsdalen er det foreslått attval på Rolv Kristen Øygard frå Skjåk, vidare nyval for Jakob D. Sæthre frå Gran opg Ole E. Sand frå Søndre Land.

 

Anne Hofseth Rindal frå Lillehammer, Leif Arne Sandbekken frå Vestre Toten og Svein Waal frå Øystre Slidre er ikkje på val.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.