NRK Meny
Normal

Oddmars løpske elefantvideo går verden rundt

Tv-stasjoner og nettaviser verden over viser mobilvideoen Oddmar Nygård tok på ferietur i Danmark. Se de spektakulære bildene her!

Oddmar Nygård fra Gjøvik utkonkurrerte fotografene fra de største mediehusene i Danmark da han var på ferie i Karrebæksminde.

– Jeg stod veldig nære elefantene og skjønte at jeg var på rett plass. Da jeg så nyhetene på tv i Danmark samme kveld hadde ingen av fotografene fått med seg det samme som meg, sier Nygård.

I mobilvideoen ser vi blant annet en elefant som jager publikum og stanger en bil. Nygård lasta opp videoen på Facebook og fikk i løpet av tre dager en halv million visninger av elefantene som tilhører Nordens største sirkus, Sirkus Arena. Ifølge Oppland Arbeiderblad, som først omtalte saken, bader elefantene på stranda i den danske småbyen hver sommer.

– Dette var glade elefanter som bare ville ha friskt gress, men de ble nok litt stressa, sier fotografen.

Har lært om medievinkling

Amerikanske ABC News, Huffington Post, britiske The Mirror, The Daily Telegraph og The Daily Mail er blant mediene som har vist Nygårds elefantvideo, ifølge Oppland Arbeiderblad. I tillegg har tysk og tsjekkisk tv sendt klippene.

Oddmar Nygård

INTERNETTFENOMEN: Oddmar Nygård fra Gjøvik var på rett sted til rett tid på ferietur i Danmark. Videoen hans går nå verden rundt.

Foto: privat

Nygård sier at han skjønner at andre som var på stedet kan ha opplevd situasjonen som dramatisk, men selv syntes han det hele gikk rolig for seg.

– Ting var kjapt under kontroll igjen. Det var bare morsomt å få oppleve dette, sier han.

Videoen har skapt debatt i flere land om dyrevelferd og bruken av elefanter på sirkus.

– Ungene har lært hvor fort ting kan spre seg og hvordan historier vinkles annerledes enn man kan ha trodd. Elefantene fremstilles som aggressive, når det ikke var tilfellet, sier han.

Morsom sommerhistorie

Mobilfotografen fikk kjapt en distribusjonsavtale med det Londonbaserte medieselskapet Barcroft Media. Det er de som har laget videoreportasjen øverst i denne artikkelen og som selger klippene videre. På YouTube har videoen over 200 000 treff. Alle bildene tilhører Nygård.

– Barcroft ble veldig glade da jeg sa jeg hadde mer enn bare klippet jeg la ut på Facebook, sier han.

Han forteller at hele familien koser seg med alt som har skjedd i løpet av de siste dagene.

– Dette har blitt en morsom sommerhistorie som vi har stor glede av, sier den verdensdistribuerte hobbyfotografen fra Gjøvik.