NRK Meny
Normal

Odde & Holmen på Innlandsscenen

Det ble ungdommeleg feleleik i toppklasse da felespillerne Sivert Holmen fra Aurdal og Bjørn Kåre Odde fra Lom møttes til stevne på Innlandsscenen.

Bjørn Kåre Odde og Sivert Andreas Holmen spiller på Innlandsscenen.

Odde & Holmen spiller på Innlandsscenen

Bjørn Kåre Odde og Sivert Holmen har kjent hverandre siden tenåra og begynte å spille sammen mens de studerte folkemusikk på Norges musikkhøgskole i Oslo.

– Jeg valgte meg hardingfele da jeg var ca. 6 år. Norges nasjonalinstrument! sier Holmen.

– Jeg liker meg best på vanlig fele, svarer Odde.

Toneprisen, Teater og INTRO-folk

Begge felespillerne har utmerket seg som soloartister innen folkemusikk, men har i 2015 utmerket seg i duoen Odde & Holmen. I september vant de prisen som årets unge folkemusikere 2015.

Holmen har utmerket seg som en sterk utøver av hardingfeletradisjonen frå Valdres. Nå går han siste året på Norges musikkhøgskole.

Odde vant Toneprisen i 2013 og fikk deretter telefon fra Det norske teatret.

– Jeg trodde jeg skulle spille 2. fiolin, men endte med 83 forestillinger som selveste spelemannen i «Spelemann på taket», sier han.

På Innlandsscenen spilte de de tradisjonelle låtene «Vårflaumen», «Reinlender etter Ulrik i Jensestuen» og «Gamle-Guro».

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Russen får ikke nyte medbrakt

  Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

 • Bøverdalen uten mobildekning

  Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.

 • Årsak til brann er ikke funnet

  Årsaken til den eksplosjonsartede brannen i gjenvinningsanlegget Metallco AS på Eina i Vestre Toten fredag er ikke funnet. To personer døde i brannen. Vi har etterforsket bredt i hele helga, i dag startet vi med tekniske undersøkelser, sier Siv Anita Opsahl, leder for etterforskningsseksjonen ved
  Gjøvik politistasjon.