NRK Meny
Normal

Nytt ras i natt

Det gikk et nytt ras mellom Sjoa og Otta i natt.

Raset ble meldt i 3-tiden i natt. Det skjedde et godt stykke unna der 15 personer bor, så ingen personer ble evakuert. Men vegen til grenda som ligger mellom Sjoa og Otta var stengt. Bygdefolket rydda sjøl vegen som er en sideveg til fylkesveg 418 i løpet av natta.

Hører det buldrer

Det er foreløpig ikke meldt om flere store ras i Ottadalen etter at ytterligere 8 boliger ble evakuert i frykt for nye ras i går kveld. Røde Kors-mannskap har holdt vakt i de rasutsatte områdene.

De hører det buldrer i stein som raser nedover dalen, men det har foreløpig ikke utløst nye store ras.

Flere veger stengt

Flere fylkesveier i Hedmark og Oppland er stengt på grunn av ras og flom. I Oppland er fortsatt E6 regulert ved Dombås etter at det ble oppdaget en stor sprekk i vegen i går. Ellers er strekninger på fylkesveg 196, 261, 293, 314, 330 og 436 stengt på grunn av ras og flom.

Riksveg 27 gjennom Bygdsjellet er gjenåpnet for trafikk.

I Hedmark er fylkesveg 684 stengt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.