NRK Meny
Normal

Raymond skal selge nytt gatemagasin

=Innlandet gir selgeren 25 kroner for hvert salg. Tiltaket for vanskeligstilte er det 11. i landet.

Video Raymond skal selge =Innlandet

Raymond selger =Innlandet

– Det handler om å ha noe å gjøre, noe lovlig. Det betyr veldig mye for meg. Jeg vil bruke pengene til noe lovlig. Jeg vil spare til nye sko og til sydentur, sier Raymond Tønsaker fra Gjøvik.

Han skal for første gang ut og selge det rykende ferske gatemagasinet =Innlandet som ble lansert i dag. Det selges av rusmisbrukere og har vært et tiltak i hovedstaden allerede i flere år ved =Oslo, som ble lansert i 2005 og som i dag har 1000 registrerte selgere.

– Betyr mye

Magasinet, som er inspirert av storebroren i Oslo, skal være et talerør for vanskeligstilte. Det har tekst og bilder fra Gjøvik, Lillehammer og Hamar, og halvparten av inntekten går til selgerne.

– Selgerne får en inntekt ekstra og en mulighet til å vise seg ute i miljøet. Jeg tror det betyr mye, sier Nils Borch, leder av = Innlandet.

I Norge finnes det 10 tilsvarende gatamagasiner. I verden eksisterer tilsvarende magasinet i alt fra England til Namibia, ifølge nettleksikonet Wikipedia. Verdens første gatemagasin var News Street som ble utgitt i New York i 1989.

Raymond skal selge =Innlandet

Raymond får 25 kroner for hvert magasin han klarer å selge.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.