Nytt forsøk på å finne lege

Torsdag blir det gjort et nytt helikoptersøk for å finne den nederlandske unge legen som er savnet i Jotunheimen.

 

Den savnede kvinnen Marijke Vervoort.
Foto: Privat

10 redningshunder er også med i letingen i området ved Spiterstulen og Visdalen.Kvinnen er ikke sett etter at hun overnattet på Spiterstulen 4.juni, og alle som var på turisthytta den natta kommer til å bli avhørt, sier lensmann i Lom, Steinar Angard.

 

 

Kom ikke

Marijke skulle treffe venninnen i Oslo lørdag for snart to uker siden for å feire en bursdag. Søndag skulle hun ta flyet hjem fra Gardermoen til Amsterdam. Men hun dukket ikke opp noen av stedene.

Venninnen sier det ikke ligner henne å bare forsvinne.

- Hun er veldig ansvarlig og holder alltid kontakt når hun er ute og reiser, sier Sanna. Hun vil ikke tenke på hva som kan ha skjedd, men vil bare finne henne. Venninnen karakteriserer Marjike som en glad jente, smart, veldig hyggelig og veldig snill.

Full etterforskning

I forrige uke kom moren og broren til Norge for å lete etter Marijke Vervoot. Samtidig setter lensmannen i Lom i gang full etterforskning.

- Vi starter med å sjekke de elektroniske sporene, fra kredittkortene og mobiltelefonen hennes, sier lensmann Steinar Angard i Lom.

Politiet skal også snakke med drosjesjåfører, bussjåfører og folk på Spiterstulen, der den unge kvinnen sist ble sett.

Reiste alene

Vervoort kom til Norge 26. mai, og har reist på egen hånd rundt i landet. Først fra Oslo til Bergen, og deretter med Hurtigruten til Ålesund, før turen gikk til Jotunheimen.