Normal

Nytt busstunt fra Miljøpartiet de grønne

Først forvandlet de et kjedelig busskur i Hamar til en hyggelig møteplass med møbler, bøker og gardiner - nå slår Miljøpartiet de grønne et nytt slag for miljøvennlig transport.

Miljøpartiet de grønne vil ruste opp bussholdeplassene

Katrine Aalstad og Jasper Kroon i Miljøpartiet de grønne.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

I sommer fikk Miljøpartiet de grønne mye oppmerksomhet da et par medlemmer forvandlet et nitrist busskur i Hamar til en hyggelig venteplass, med møbler, gardiner og en velfylt bokhylle.

Les: Grønne politikere pyntet busskuret

Mangler mye

Nå er de klare for et nytt prosjekt. Nå skal buss-stoppene ved Grubhol, der du kan svinge av riksveien mot Øvre Vang kirke, pyntes opp.

– Bussholdeplassene mangler sykkelparkering, benker og skur. Det må være et minium at en kan parkere sykkelen trygt og ha en benk å sitte på når en må vente, sier Miljøpartiet de grønnes toppkandidat i Hamar, Katrine Aalstad.

Hun mener det bare i Vang er ti busstopplasser der du ikke kan parkere sykkelen.

De håper spesielt at skoleungdom skal ta sykkelen i stedet for å bli kjørt.

Dugnadsprosjekt
Bussholdeplassen på Grubholt

Slik ser bussholdeplassen på Grubhol ut nå.

Det nye valgkamp-stuntet til Miljøpartiet de grønne er et rent dugnadsprosjekt.

Benken er hjemmesnekret - sykkelstativet med plass til fem sykler gis bort.

For alt kan ikke være det offentliges ansvar, mener Aalstad:

– Når vi som samfunnsborgere ser en utfordring som må løses, så kan vi ikke bare si at det er det offentlige som må løse det. Vi har en forpliktelse til å bygge et godt lokalsamfunn der vi bor, mener hun.

Begeistret

Daglig leder Arne Fredheim i Hedmark Trafikk var så begeistret sist at han overnattet i busskuret. Han har på mange måter også sans for det nye stuntet til partiet:

– De gjør det både vi og myndighetene har sagt de skal legge til rette for. Sånn sett er initiativet veldig bra. Jeg håper også de tar kontakt med vegeier slik at dette gjøres på en ordentlig måte i forhold til kravene som de stiller.

Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget sier at han kan bidra:

– Jeg syns vi bør ha sykkelstativer. Hamar har jo et sykkelbyprosjekt. Og da er det kanskje kommunens oppgave å legge enda mer til rette for sykling, sier han.