NRK Meny
Normal

Nye E6 langs Mjøsa tåler ekstremværet

Statens vegvesen har brukt 145 millioner kroner på å flomsikre den nye E6-traseen mellom Minnesund og Espa langs Mjøsa. Det har lyktes.

Utbygging av ny E6 og Dovrebane langs Mjøsa

Nye E6 mellom Minnesund og Espa har tålt de store vannmassene godt.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Taale Stensbye, prosjektleder Statens vegvesen

Taale Stensbye, Statens vegvesen.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Etter styrtregnet som kom for to år siden bestemte Statens vegvesen seg for å oppdimensjonere grøfter og overvannssystem på den nye vegen.

– Vi har sørget for at den nye vegen skal tåle en mye større flom enn det som normalt er, sier prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen til Hamar Arbeiderblad.

7000 ekstra per meter

Parsellen er cirka 21 kilometer lang og de ekstra sikringstiltakene fører til at vegen blir 7000 kroner dyrere per meter. Det tror vegvesenet at vil lønne seg.

Stensbye anslår overfor Hamar Arbeiderblad at arbeidet på lengre sikt fører til at mange hundre millioner kroner blir spart inn.

Jernbanen som blir bygd langs Mjøsa blir bygget for å tåle en 200-årsflom.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.


 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK