NRK Meny
Normal

Nyåpnet klatrepark med ventelister

HELGØYA (NRK): Den nye klatreparken på Helgøya har langt større besøk enn de hadde regnet med. Aktiv ferie ser ut til å lokke.

Klatreparken på Helgøya i Ringsaker

Høyt oppe i trærne på Helgøya kryr det av både barn og voksne. Som litt klønete apekatter klatrer de fra tre til tre og kaster seg utfor i reneste Tarzanstil, trygt forankret i seletøy.

Aktiv ferie der familien kan gjøre noe sammen ser ut til å være en vinner for turistene.

Klatreparken på Helgøya

Familien Lund Follestad fra Stange gjør seg klare for en dag i klatreparken på Helgøya.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Det er for å ha god samvittighet med en dag sammen med ungene, og så høres det litt spennende ut der man kan pushe litt grenser, sier Carl Gustav Lund Follestad som er i parken sammen med familien.

Klatreparken på Helgøya hadde regnet med 3500 besøkende dette året. Allerede har de hatt rundt 6000. De har fult hver dag og ventelister.

Opplever mestring

Tove Lund som driver parken, tror suksessen handler mye om at det er aktivitet der hele familien kan gjøre noe sammen.

– Dessuten får du være litt utenfor komfortsonen og opplever mestring på alle nivåer og det synes folk er gøy, sier Tove Lund.

Det har dukket opp flere klatreparker rundt om i landet de siste årene, men parken på Helgøya er den første i dette området. I Lom finnes det flere parker og disse melder om bra besøk. Hunderfossen, som også har en klatrepark, satte denne uka besøksrekord.

For parken på Helgøya har starten vært eventyrlig, sier Tove Lund.

- Jeg hadde ikke drømt om at vi skulle få så mye folk. Det er slitsomt og mye å gjøre, men det er bare morsomt, sier hun.

Klatreparken på Helgøya

Her er det fullt hver dag i sommer og ventelister for dem som vil delta.

Foto: Frode Meskau / NRK