NRK Meny
Normal

Ny topptur for Aleksander Gamme

Aleksander Gamme fra Hamar og Petter Nyqiust skal forsøke å bestige fjellet Broad Peak (også kalt K3) i Pakistan. Dette er nabofjellet til K2.

Aleksander Gamme og Petter Nyquist

Aleksander Gamme og Petter Nyquist vil prøve å bestige verdens 12. høyeste fjell.

Foto: Flashstudio

Broad Peak ligger i det nordlige Pakistan, og er en av de få 8000 m.o.h. toppene som enda ikke er besteget av nordmenn.

Syklet i Sahara

Aleksander Gamme har vært på mange eventyr de siste årene. Tidligere i vinter krysset han Sahara på en tandemsykkel, han har guidet en skitur over Grønland og han var med på å bestige fjellet Pik Imeni Ismail Samani. Petter Nyquist er kjent fra den dramatiske redningsoperasjonen til Jarle Trå på Everest i 2009.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Aleksander Gamme og Erik Gran Kvaase

Aleksander Gamme og Erik Gran Kvaase syklet Sahara på langs.

Foto: Aleksander Gamme

Petter og Aleksander har gjort det til en livsstil å leve og prestere under verdens mest ugjestmilde forhold. Noen av farene de vil måtte forholde seg til er ekstrem kulde, umenneskelige høyder, enorme væromslag og mulige snø- og isras.

– Blir en bra tur

– Vi er to så og si heltids eventyrere. Nordpolen og Everest er steder vi er lommekjent på. Begge har vi ca 250 reisedøgn i året og destinasjonene er relativt utradisjonelle. Everest, Grønland, Nordpolen, Himalaya, Sahara, Borneo. Dette er vår første ekspedisjon sammen og allerede under pakkingen av utstyret fikk vi kjenne på at vi jobber godt sammen, sier Petter Nyquist.

Gutta representerer en ny generasjon eventyrere som reiser på opptil flere ekspedisjoner i året, og har ekspedisjoner delvis som jobb.

– Vi har begge mye erfaring og like dårlig humor, så dette skal nok bli en bra tur, sier Aleksander Gamme, som antar at dette blir den første av mange ekspedisjoner de gjør sammen.