NRK Meny
Normal

Ny strategi i kampen mot sneglene

Nå skal de ikke bare fanges og klippes i to. Nå skal restene av de døde sneglene infiseres og legges ut som giftig åte.

Brunskogsnegle

Domkirkeodden og Hamar kommune har også tidligere i sommer bedt folk om hjelp til å plukke og drepe snegler på området.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

Domkirkeodden og Hamar kommune endrer strategi i kampen mot brunsneglene og ber folk bli med på en ny offensiv for å bli kvitt dem.

Magne Rugsveen og Lise Urset.

Direktør på Domkirkeodden, Magne Rugsveen, sammen med miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune. De bekjemper brunskogsnegler i Hamar.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

– Nå er det biologisk krigføring som står for tur. Vi har tenkt å infisere brunskogsneglene med Nemaslug, som er en parasitt som tar livet av dem.

Den mest effektive måte å gjøre det på, er å plukke snegler, klippe dem i to, infiserere sneglerestene med parasitten og legge dem ut som åte for sine artsfrender, opplyser Lise Urseth i Hamar kommune.

Ba turgåere om hjelp

I sommer ble turgårere bedt om å ta med seg saks på turen og plukke med seg så mange snegler som mulig, klippe dem i to og putte dem i bøtter som kommunen satte ut.

Men nå er det altså klart for en enda mer offensiv «krigføring.»

– Om du har anledning, er det fint om du tar med utstyr til plukking, som en liten spade og saks, skriver kommunen på sine nettsider . Det skal foregå torsdag den 1. oktober. Alle som blir med får en liten belønning fra museet.

Slik gjør du:

Direktør ved Domkirkeodden på Hamar, Magne Rugsveen, klipper en brunsnegle i to. Et ledd i å utrydde sneglekolonien som har slått seg ned på museumsområdet.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sveen på 8. plass

    Simen Sveen fra Ringsaker kom på 8. plass på 15 kilometer friteknikk på Beitostølen. Landslagssjef Tor Arne Hetland trakk før løpet fram blant andre Sveen som en av de han hadde tro på i toppen, men det holdt ikke i dag. Simen Hegstad Krüger vant.

  • Bil av vegen i Aust-Torpa

    Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt av vegen i Aust-Torpa i Nordre Land i natt. Det var ingen ved bilen da politiet kom til stedet. Senere anholdt politiet en person mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Han anmeldes og førerkortet ble beslaglagt.

  • Håndgemeng på bensinstasjon

    En mann og en kvinne havnet i håndgemeng på en bensinstasjon i Hamar i natt. Politiet måtte komme til stedet og mannen ble bortvist fra sentrum.