NRK Meny
Normal

Var gjest i 14 år – overtar som sjef for litteraturfestival

Marit Borkenhagen blir ny sjef for Norsk litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer.

Marit Borkenhagen

Marit Borkenhagen har tidligere ledet Bokbadet og Bokfest i Operaen, og overtar nå roret på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer etter årets festival.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

André Brink

Den sørafrikanske forfatteren André Brink er et av trekkplastrene til årets festival.

Foto: Aschehoug/Norsk Litteraturfesival

Etter å ha vært fast gjest på Norsk litteraturfestival på Lillehammer i 14 år, overtar Marit Borkenhagen (40) sjefsstolen når Kjersti Stenseng gir seg etter årets litteraturfestival, som arrangeres 24. - 29. mai.

Norsk litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene har i løpet av få år bygget seg opp til å bli en av de store arenaene for litteratur.

Og Borkenhagen har vært fast gjest siden starten:

– Jeg har hatt stor glede av å være publikum å festivalen i 14-15 år, og jeg gleder meg til å utvikle den videre, sier Marit Borkenhagen til NRK.

Hun sier hun vil flytte til Lillehammer og satser på å ha minst tre arbeidsdager i uka her når hun overtar.

Borkenhagen har bakgrunn både som litteraturviter, bokanmelder og som redaktør i De norske bokklubbene. Der har hun blant annet hatt ansvar for arrangementer som Bokbadet og Bokfest i Operaen.

Her er programmet for årets festival som starter 24. mai med standup-kurs og Juba tuba - en hyllest til Knutsen og Ludvigsen.

Bjerkebæk

Norsk Litteraturfestival har for lengst vokst ut av Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk.

Foto: Flickr.com/Sean Hayford O'Leary/CC

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Berging av vogntog

    Rv 3 Sætre i Hedmark er midlertidig stengt pga berging av et vogntog. Berging er estimert til ca 1 time. Omkjøring via fv 606.

  • Røykutvikling i Lillehammer

    En person ble sendt til helsesjekk etter røykutvikling i en bolig i Lillehammer i natt. Brannvesenet rykket ut til boligen klokka 0200, og fikk raskt kontroll på stedet. Røykutviklingen skyldtes hodetelefoner som var lagt på to kokeplater som var slått på.

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.