NRK Meny

Ny gjerdeaksjon i Øyer

Øyer kommune har gitt 14 hytteeiere i Musdalseter hyttegrend pålegg om å rive skigarder som er satt opp i strid med reguleringsbestemmelsene, melder GD. Høsten 2014 satte Øyer i gang en lignende aksjon mot ulovlige gjerder i Hafjell. Etter store protester valgte kommunen da stoppe aksjonen. Nå vil Øyer følge opp gjerdeproblematikken også i Hafjell.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.