NRK Meny
Normal

Ny fallskjermulykke på Rena

En 16 år gammel gutt er sendt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige ryggskader etter ei fallskjermulykke på Rena i dag tidlig. Ulykka skjedde i 16-åringen første fallskjermhopp.

Ulykka skjedde under hopping på Riksanlegget for fallskjermhopping på Østre Æra ved Rena. 16-åringen deltok på et kurs i fallskjermhopping sammen med fire andre.

Uheldig landing

Jan Erik Dietrichson som er hoppleder ved Riksanlegget for fallskjermhopping, sier hoppet til 16-åringen som ble skadet, var helt nornalt, men at han var uheldig ved landing da han traff et hjørne på ei sæter. Dietrichson var hoppleder under hoppinga på Rena da ulykka skjedde

10. klassing

Den skadede 16-åringen går i 10. klasse i  Røyrvik i Nord-Nord-Trøndelag. Aldersgrensa for fallskjermhopping er 18 år, og 16 år med foresattes samtykke. Gutten fra Nord-Trøndelag hoppet sammen med flere medelever og instruktører da han kræsjet med et seterhus da han landet. Ullevål universitetssykehus melder at tilstanden hans er alvorlig ,men stabil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK