NRK Meny
Normal

Ny bjørnejakt i Stor-Elvdal

Etter funn av ferske kadaver, blir det på ny satt i gang jakt på en bjørn i Stor-Elvdal.

Brunbjørn
Foto: Per Løchen, NTB Pluss / Scanpix

Les også: Resultatløs bjørnejakt

Første gang det ble gitt fellingstillatelse på bjørnen var 23. juli. Da hadde den slått i hjel et titalls sauer i Stor-Elvdal.

Da jakta startet var bjørnen sporløst borte, og jakta ble innstilt. Lørdag ble det gitt ny fellingstillatelse etter funn av ferske kadaver.

Som nåla i en høystakk

Jaktleder Sverre Oskar Øverby har liten tro på at de skal klare å finne bjørnen. I helga var jaktlaget ute i skogen med hunder, men hundene klarte ikke å følge sporene etter bjørnen. Fellingstillatelsen går ut tirsdag, og Øverby tror det blir vanskelig å få felt bjørnen.

- Det blir som å finne nåla i en høystakk. Fristen er kort, sier han.

Jaktlaget håper det skal dukke opp nye, ferske spor etter bjørnen.

- Før vi har noe konkret er det bare å avvente. Finner vi spor er sjansen større en om vi bare går en tur i terrenget, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.