NRK Meny
Normal

Ny bjørnejakt i Stor-Elvdal

Etter funn av ferske kadaver, blir det på ny satt i gang jakt på en bjørn i Stor-Elvdal.

Brunbjørn
Foto: Per Løchen, NTB Pluss / Scanpix

Les også: Resultatløs bjørnejakt

Første gang det ble gitt fellingstillatelse på bjørnen var 23. juli. Da hadde den slått i hjel et titalls sauer i Stor-Elvdal.

Da jakta startet var bjørnen sporløst borte, og jakta ble innstilt. Lørdag ble det gitt ny fellingstillatelse etter funn av ferske kadaver.

Som nåla i en høystakk

Jaktleder Sverre Oskar Øverby har liten tro på at de skal klare å finne bjørnen. I helga var jaktlaget ute i skogen med hunder, men hundene klarte ikke å følge sporene etter bjørnen. Fellingstillatelsen går ut tirsdag, og Øverby tror det blir vanskelig å få felt bjørnen.

- Det blir som å finne nåla i en høystakk. Fristen er kort, sier han.

Jaktlaget håper det skal dukke opp nye, ferske spor etter bjørnen.

- Før vi har noe konkret er det bare å avvente. Finner vi spor er sjansen større en om vi bare går en tur i terrenget, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.