NRK Meny
Normal

Ny bjørnejakt i Stor-Elvdal

Etter funn av ferske kadaver, blir det på ny satt i gang jakt på en bjørn i Stor-Elvdal.

Brunbjørn
Foto: Per Løchen, NTB Pluss / Scanpix

Les også: Resultatløs bjørnejakt

Første gang det ble gitt fellingstillatelse på bjørnen var 23. juli. Da hadde den slått i hjel et titalls sauer i Stor-Elvdal.

Da jakta startet var bjørnen sporløst borte, og jakta ble innstilt. Lørdag ble det gitt ny fellingstillatelse etter funn av ferske kadaver.

Som nåla i en høystakk

Jaktleder Sverre Oskar Øverby har liten tro på at de skal klare å finne bjørnen. I helga var jaktlaget ute i skogen med hunder, men hundene klarte ikke å følge sporene etter bjørnen. Fellingstillatelsen går ut tirsdag, og Øverby tror det blir vanskelig å få felt bjørnen.

- Det blir som å finne nåla i en høystakk. Fristen er kort, sier han.

Jaktlaget håper det skal dukke opp nye, ferske spor etter bjørnen.

- Før vi har noe konkret er det bare å avvente. Finner vi spor er sjansen større en om vi bare går en tur i terrenget, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Telys forårsaket røykutvikling

    Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.

  • Røykutvikling i Gjøvik

    Politiet i Innlandet melder på Twitter søndag morgen at det er meldt om røykutvikling i en leilighet i Gjøvik. Alle personer skal være ute av leiligheten. Det skal være en del røyk, men politiet har ikke observert åpen ild.

  • Stoppet påvirket bilfører

    Under en trafikkontroll i Elverum sentrum søndag morgen, stoppet politiet en sjåfør som mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåførens førerkort er beslaglagt, og det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.