NRK Meny
Normal

NRK-ledelsen kutter 14 årsverk i Hedmark og Oppland

Det bestemte toppledergruppa i NRK i går kveld. De ansatte i NRK i Hedmark og Oppland fikk beskjeden i formiddag.

NRK Hedmark og Oppland i Elverum

ENDRINGER: Toppledelsen i NRK har bestemt at det skal kuttes 14 årsverk ved NRK i Hedmark og Oppland.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Rapporten som ble lagt fram i forrige uke skisserte flere alternativer til kutt. Nå har ledelsen bestemt seg for den ene varianten som innebærer kutt av 14 årsverk ved distriktskontorene i Hedmark og Oppland. Også NRK i Trøndelag blir rammet hardt . Der kuttes det 14,6 årsverk. 9,6 skal kuttes i redaksjonen og fem i administrasjonen.

– Det vil merkes

Distriktskontorene må kutte 40 millioner kroner i løpet av 2015.

– Nå er det gjort et vedtak, så det er det jeg forholder meg til. Men det er klart at en blir jo berørt også som leder av et slikt vedtak, sier distriktssjef i NRK Hedmark og Oppland, Inger Johanne Solli.

Inger Johanne Solli

ORIENTERTE: Distriktssjef Inger Johanne Solli har i dag informert de ansatte om endringene i NRK i Hedmark og Oppland.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Hva vil dette føre til for NRKs lyttere og seere i Hedmark og Oppland?

– Det er klart det må jo merkes for det er så mye folk. Men vi skal gjøre alt vi kan for å fortsatt gi et godt tilbud til vårt publikum i Hedmark og Oppland, sier Solli.

– Men blir det mulig?

– Ja, jeg mener det skal være mulig. Vi må nå snu oss rundt og se på hvordan vi er organisert og hvordan vi jobber. Så håper jeg vi skal komme ut i andre enden og fortsatt være viktig for folk i Hedmark og Oppland, og også kunne levere mye til hele landet fra vår region, sier Solli.

Hun sier at hun så langt det er mulig vil prøve å unngå oppsigelser. Hun vil ikke gi svar på nå om hvordan organiseringen blir videre.

Distriktsdivisjonen skal kutte 40

Det er toppledergruppa i NRK som altså står bak vedtaket om kutt. Direktør for distriktsdivisjonen, Grethe Gynnild Johnsen forklarer endringene slik:

– På bakgrunn av det omfattende kartleggingsarbeidet som har vært gjort i distriktsdivisjonen, har ledelsen i NRK tatt en beslutning som fører til at sju av 15 distriktsredaksjoner må redusere tallet på redaksjonelle medarbeidere, sier Gynnild Johnsen.

Som følge av Stortingets vedtak om ikke å øke lisensen har ledelsen i NRK besluttet å redusere bemanningen med totalt rundt 300 i 2014 og 2015. Distriktsdivisjonen skal kutte 40.

Distriktsdirektør i NRK Grethe Gynnild-Johnsen

TATT BESLUTNING: Grethe Gynnild Johnsen er direktør for distriktsdivisjonen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Dette er ikke mulig uten at det får konsekvenser for bemanningen i hele NRK. Derfor ble deler av det såkalte standardiseringsprosjektet i distriktsdivisjonen gjort om til et nedbemanningsprosjekt. Omstillinger og nedbemanning er krevende og vanskelig for dem som berøres. Samtidig er det nødvendig for å utvikle NRK til en mer fleksibel organisasjon som er i stand til å endre seg raskt. Her må også distriktsdivisjonen - som er NRKs bemanningsmessige største divisjon - bidra, sier distriktsdirektøren.

Utfordret Widvey

I spørretimen i Stortinget i går uttrykte SP-leder Trygve Slagsvold Vedum bekymring for disse regionene, og ga uttrykk for at han mente det var uheldig om NRK kutter drastisk i bemanningen. .

Slagsvold Vedum omtalte i ordvekslingen Distriktsdivisjonen i NRK som en juvel, men føler ikke at statsråden ser det på samme måten.

– Jeg savner engasjement hos kulturministeren. Og det var en veldig forsiktig Høyre-statsråd som prøvde å distansere seg mest mulig. Jeg syns det er synd at hun ikke er tydeligere på hvor viktig Distriktsdivisjonen er.

Samtidig sier han at han ikke akter å gi opp kampen, og han mener NRK er et politisk ansvar.

Flere politikere i distriktet har engasjert seg i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Føreren satt fast

    Føreren av en bil som kjørte av vegen i Hedalen satt fastklemt, men er nå ute av bilen. Politiet vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget, men føreren var ved bevissthet. Vegen er stengt forbi ulykkesstedet.

  • 4. plass til Østberg

    Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik kom på 4. plass på 10 kilometer fri teknikk på Beitostølen. Marit Bjørgen vant, mens Ragnhild Haga og Heidi Weng tok de to neste plassene.