Northug-effekt på Lillehammer

Lillehammer Skiklubb opplever en stor økning i rekrutteringen til langrenn blant de yngste. Det får Petter Northug mye av æren for og i dag kommer han til Lillehammer.

Petter Northug

Jostein Buraas i Lillehammer Skiklubb gir Petter Northug mye æren for økt rekruttering blant barn og unge. Dette bildet er tatt ved et tidligere barneskirenn.

Foto: Scanpix

I vinter har det vært over hundre unger på langrennstrening i Lillehammer for de yngste barna fra seks år og oppover. Daglig leder i Lillehammer Skiklubb, Jostein Buraas, gir Petter Northug mye av æren for det.

– Ja, det vil jeg absolutt si. Det har vært en eksplosjon i rekrutteringa i langrenn i vinter. Det er jo helt fantastisk og jeg er sikker på at det er Northug-effekt så det holder, sier han.

Barneskirenn

I dag kommer langrennskongen til Lillehammer for å delta på et barneskirenn til inntekt for Redd Barna.

– Innenfor skisporten så er jo det som å få besøk av Elvis Presley. Jeg tror nok ikke vi har sett noen skiløper som har vært mer populær blant ungene siden Bjørn Dæhlie var i sine glansdager. Jeg tror kanskje ikke han var i nærheten heller, så det er stort for oss dette, sier Buraas.

450 barn

Pågangen til barneskirennet i ettermiddag har vært så stor at skiklubben i går kveld så seg nødt til å sette et tak på påmelding på 450 barn.

Arrangementet starter klokken 15.30 i ettermiddag. Da blir det utdeling av startnummer og selve rennet starter klokken 16.00. Det blir to ulike løyper, en halv kilometers sløyfe for dem opp til seks år og en sløyfe på en kilometer for dem over seks år.

Jeg håper ikke alle stopper sånn rett før målstreken slik som Northug gjorde under VM, for da blir det fort kaotisk.

Jostein Buraas

Når barna kommer over mål står Petter og Thomas Northug og deler ut velfortjente medaljer til alle ungene.