NRK Meny
Normal

Norsk politi får delta i avhør i Italia

Norsk politi har takket ja til å bli med når deres italienske kolleger avhører mannen som er siktet for Grua-drapet. Fortsatt er den dreptes toårige datter i Italia.

Linn Hilde Fosso

Påtaleansvarlig i Vestoppland politidistrikt Linn Hilde Fosso.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi har fått en helt konkret forespørsel fra italiensk politi om vi vil delta under et avhør av den siktede. Dette har vi da sagt ja til og at vi ønsker å få rede for tidspunktet så raskt som mulig, sier påtaleansvarlig ved Vestoppland politidistrikt Linn Hilde Fosso.

– Kan stille tilleggsspørsmål

Tirsdag kveld fikk politiet spørsmål fra italiensk politi om de vil delta i avhør av mannen i Italia.

– Det vi vet er at avhøret foretas av italiensk politi og at vi gis mulighet til å være til stede og eventuelt komme med tilleggsspørsmål, forteller Fosso.

Den 28 år gamle mannen er siktet for drapet på en 17-årig jente i en bolig på Grua i Oppland 12. juni i år. Mannen og jenta er begge fra Afghanistan. Etter drapet tok mannen med seg den dreptes to år gamle datter og rømte ut av landet, før han ble pågrepet i Italia fire dager senere.

– Tidspunkt ikke avgjort

I juni ble norsk politi nektet å reise til Italia av italiensk politi. Lovverket krever en rettskjennelse før en pågrepet person kan avhøres

Der har han sittet fengslet siden, mens norsk politi har jobbet for å få mannen utlevert til Norge. Politiet opplyser at begjæringen om utlevering skal ha blitt tatt til følge, men at de ikke har fått en offentlig bekreftelse på dette.

– Når avhøret kan finne sted, er ikke avgjort. I tillegg til at det jobbes med å få afghaneren utlevert, jobber barnevern og bistandsadvokat med å få den to år gamle jenta hjem igjen til Norge.

Fosso sier til NRK at de lenge har hatt en plan klar og at det etter alt å dømme vil være en avhører fra Vestoppland som reiser til Italia sammen med en avhører fra Kripos.

Ei jente (17) ble funnet drept på Grua i Lunner onsdag formiddag. Jentas to år gamle datter er savnet. Barnefaren er siktet for drap, og har tatt med seg toåring ut av Norge.

17-åring funnet drept i Lunner.