NRK Meny
Normal

Norsk hannulv skutt i Stockholm

Trysil kommune fikk i vinter avslag på begge søknader om å felle ulv fra Slettåsflokken. I går ble en ulv som mest sannsynlig er fra den flokken skutt i Sverige.

Alfahann i omstridt ulverevir markeres med sender

SLETTÅSFLOKKEN: I vinter ble ulver i Slettåsflokken i Trysil merket med GPS. Nå kan en av disse være skutt i Stockholm.

Foto: Henrik Skolt / NTB Scanpix

Det har i lengre tid vært fellingstillatelse på en ulv, etter at flere hunder og sauer har blitt tatt. I september ble det åpnet for å felle en ulv i områdene ved Riala nord i Stockholm.

I går ble en hannulv skutt i Vallentuna i den nordlige delen av Stockholm

– Det var en ung hannulv, som var stor for alderen. Den var på 48,7 kg, sier rovdyransvarlig i Länsstyrelsen i Stockholm, Arne Söderberg til NRK.

Han kan ikke bekrefte at det er hannulven fra Slettåsreviret som har blitt tatt.

– Det blir gjort en DNA-analyse som vi mest sannsynlig vil få svar på i slutten av neste uke.

En hannulv fra Slettåsflokken i Trysil har vært observert og bekreftet i området den siste tiden. Så det er svært sannsynlig at det er ulven fra det norske reviret som har blitt felt.

Laster kart, vennligst vent...

Flere norske ulver i området

Også i sørlige deler av Stockholm jobber de med å få en norsk ulv vekk fra befolkningen. Länsstyrelsen har i dag forsøkt å skremme vekk ulven. Det var planlagt at de skulle bruke gummikuler, lyd- og lyseffekter for å skremme den.

Men ifølge Söderberg reagerte ulven på en naturlig måte når de i dag var ute.

– Vi kom så nærme som 20–30 meter, men da løp den rett til skogs. Den reagerte på riktig måte, så da valgte vi å ikke foreta oss noe mer i dag, sier Söderberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar håndball

  Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK