NRK Meny
Normal

Vannsalget økte med 20 prosent i varmen

Jo høyere temperatur, jo mer vann drikker nordmenn. Ringnes har økt salget med 20 prosent i sommer sammenlignet med fjoråret som var et rekordår for bryggeriselskapet.

Tørst

Nordmenn slukker tørsten i varmen, og bryggeriene selger vann som aldri før.

Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP

Juli har vært rekordvarm i Norge. Dette merker både isprodusentene og bryggeriene som selger is og drikke som aldri før.

Rekordår

Tidligere i sommer ble det kjent at det blir et rekordår for isprodusentene. Nå kan også Ringnes juble for nok et rekordår for vannproduktene Imsdal, som produseres i Østerdalen, og Farris.

De to drikkene har hatt en betydelig økning i sommer.

– Vi har ikke fått inn salgsdata fra butikkene for de to siste ukene, men i juni og juli så ligger vi så langt 20 prosent over fjoråret, og fjoråret var et rekordår for oss, sier produktgruppesjef for Imsdal og Farris, Christine Nygaard-Andersen.

Flere millioner liter vann

Det har vært en veldig god sommer for vannsalget i Norge.

Foreløpige tall for juni og juli viser at det ble solgt 4,3 millioner liter Imsdal og ti millioner liter Farris i de to sommermånedene.

– Når det er så høye deilige temperaturer som i år, og også til dels i fjor, så er nordmenn tørste spesielt når de er på farten, og da øker vannsalget. Generelt ser vi at volumøkningen øker sammen med gradestokken. Bikker gradestokken over 20–25 grader så handler vi betydelig mer drikke, sier Nygaard-Andersen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Alf Prøysens ærespris til Myhre

    Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

    Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.

  • Stal verktøy

    I løpet av natta er det stole verktøy for 100.000,- kroner frå eit nytt leiligheitskompleks på Tynset. Politiet etterforskar saka.