NRK Meny
Normal

Nordlie-effekten slo til

Med Tom Nordlie tilbake som trener fikk publikum se et aggressivt Kongsvinger-lag som kjempet seg til seier mot Asker. Kim Holmen sto frem, og like før slutt ble han den store helten.

Kongsvinger seier

Kongsvinger vant sin første kamp med Tom Nordli som trener

Foto: Vegard Herlyng

Men seieren satt langt inne. Rødtrøyene hadde overtaket gjennom første omgang, og skapte et par gode muligheter. Bortelaget, med tidigere KIL-junior Petter Lindstad på midtbanen, skapte ingenting før pause.

– Det var synd at det glapp på slutten, men vi var litt under pari i dag, slo 24-åringen fast.

Han måtte innrømme at det var spesielt å komme tilbake til Gjemselund som bortespiller.

– Ja, det var en rar følelse. Det var mange kjente både på banen og på tribunen, sier Lindstad. Midtbanespillerens kontrakt med Asker går ut etter denne sesongen.

Nordlie i fokus

Det var utvilsomt Tom Nordlie sin retur som trener som var i fokus før matchen. Kunne han snu en trist KIL-trend? Fra start var det et mer tent lag enn vi har sett i det siste, men det siste lille ekstra manglet.

Christian Aas sin suser i stolpen like etter pause kunne reddet dagen, men publikum måtte vente til sluttminuttene med jubelen. Mot slutten sendte Nordlie flere enn vanlig i angrep og det ga uttelling da Solum spilte Adem Guven fri på kanten. Keeper var på skuddet, men ballen spratt mot mål. I duell med en forsvarsspiller kjempet Kim Holmen seg frem og satte lærkula kontant i nettet fra kloss hold. Klokka viste at det gjensto under ti minutter.

Holmen ble helt

Kim Homen har vært ut og inn av laget. I dag var han inne og kunne feire matchvinnerscoringen med en frisk turnoppvisning foran supporterne.

– Det var utrolig godt å få den i mål, men vi har flere matchvinnere på banen i dag. Kim Deinoff varter opp med et par gode redninger. Da jeg fikk muligheten måtte jeg løpe den inn, sa Holmen som ble hengende fast i nettet:

– Jeg hang fast i nettet og hadde krampe i begge leggene, gliste den tidligere turneren. Han kunne fortelle at Nordlie-effekten utvilsom spilte en rolle mot Asker:

– Det var en helt annen stemning fra vi gikk inn stadionporten i dag. Jeg føler vi går ut med en klar plan. Det er ganske jevnt før pause, men vi har ballen mest og skaper sjanser.

Fornøyd Nordlie

Også Tom Nordlie kunne glise etter tre poeng. Han innrømmet at seieren var viktig, men ikke avgjørende for redningsaksjonen:

– Det hjelper på trua, men uansett om det hadde blitt 0-0 eller 1-0 i dag så gjør vi såpass mye bra at vi lett kunne funnet mye positivt å ta med videre. Jeg synes vi viser frem en del fint spill og er godt fornøyd med det jeg så, sier Nordlie.

Han så at laget satset mye fremover på slutten.

– Ja, vi kaster mye folk fremover og da skaper plutselig Asker noe også. Heldigvis utnyttet de ikke kontringene, mens vi scoret, slo treneren fast.

KIL ligger fortsatt utsatt til på en ellevte plass, bare to poeng over streken. Men nå er optimismen og entusiasmen tilbake i Kongsvinger.