NRK Meny
Normal

Nordby i møte i dag

Det blir i dag forhandlingsmøte mellom styreleder i Norsk Tipping, Sigmund Thue, og administrerende direktør Reidar Nordby jr.

Reidar Nordby jr.
Foto: Norsk Tipping

 

Informasjonsdirektør ved Norsk Tipping, Peer Jacob Svenkerud bekrefter at det blir møte i dag, men han ønsker ikke å gå ut med videre opplysninger om hvor og når forhandlingsmøtet skal finne sted.

I går kveld fikk Reidar Nordby jr. sparken på direkten i Redaksjon EN på NRK1. I følge VG var Nordby ikke informert om oppsigelsen i forkant av programmet. Margrethe Nordby, som er datter til tippedirektøren, sier til avisa at faren var sjokkert over det som skjedde.

Vi mistet tekoppen alle mann. Vi var uvitende om det som kom, også far.

Margrethe Nordby / VG

Reidar Nordby jr. og Norsk Tipping har fått sterk kritikk for at tippedirektøren ikke gikk ned i lønn når han skulle over i en stilling som rådgiver.

Nå skal det forhandles om en sluttpakke for Nordby.

Reagerer på direkteoppsigelsen

Tillitsvalgt for de NITO-organiserte i Norsk Tipping, William Nilssen, synes det er beklagelig at Reidar Nordby jr. fikk sparken på fjernsynet i går kveld.

Måten det ble gjort på kom uforberedt på oss og vi er lei for at det ble gjort på den måten, sier Nilssen.

 

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.