NRK Meny
Normal

NOKUT krever ny behandling av filmutdanning

Godkjenningsorganet for høyere utdanning vil behandle søknaden om masterutdanning til filmskolen på nytt dersom studiestedet blir Oslo.

Created by InfoDispatcher

NOKUT krever ny behandling av søknaden til filmskolen dersom masterutdanningen blir i Oslo.

Stortinget bestemte på 90-tallet at filmskolen skal ligge på Lillehammer. Dersom skolen fastholder at masterutdanningen skal være i Oslo, må søknaden om masterutdanning behandles på nytt.

– Det er en vesensforskjell dersom studiestedet blir Oslo i stedet for Lillehammer. Dersom studiestedet blir Oslo vil vi behandle saken på nytt, sier kommunikasjonssjef i godkjenningsorganet NOKUT, Gard Sandaker-Nielsen.

Krever redegjørelse

Den norske filmskolen på Lillehammer skal tilby masterutdanning i film. Flere politikere NRK har snakket med har forstått at utdanningen skal være på Lillehammer, mens filmskolen i informasjonen til søkerne sier studiestedet skal være i Oslo. I søknaden til godkjenningsorganet NOKUT er kun Lillehammer nevnt.

NOKUT har nå bedt om en redegjørelse fra filmskolen. Skolen skal ha opptak til høsten.

– Men dersom søknaden om master skal behandles på nytt kan ikke skolen ta opp elever som planlagt, sier Gard Sandaker-Nielsen.

Vil forsøke å bli enig

Bente Ohnstadm, rektor HIL

Bente Ohnstad er rektor på Høgskolen i Oslo.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Bente Ohnstad, som er rektor for Høgskolen i Lillehammer hvor filmskolen er underlagt, sier at de nå skal gå i dialog med godkjenningsorganet, og forsøke å bli enige med NOKUT.

– Vi skal svare NOKUT og innrette oss etter kravene de har for å ivareta kvaliteten ved utdanningen. Også håper jeg vi blir enige, slik at det blir masterutdanning som planlagt, sier Bente Ohnstad til NRK.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Målløst til pause

  Ingen skåringer i førsteomgang i 1. divisjonskampen mellom Elverum og Sandnes Ulf. Med uavgjort resultat til slutt vil Elverum fortsatt ligge an til nedrykk når det gjenstår to serierunder.

 • To priser for Kleveland

  Marcus Kleveland fra Dombås vant to priser under lørdagens Snowboardawards, som ble arrangert i Oslo. Kleveland vant prisen for årets triks og prisen for årets mannlige kjører, for øvrig for andre året på rad.

  Marcus Kleveland
  Foto: Matias Fosso / Snowboardforbundet
 • Telys forårsaket røykutvikling

  Politiet i Innlandet mener det var uforsiktig bruk av telys som forårsaket røykutvikling i en leilighet i Gjøvik søndag morgen. Det oppstod ingen store skader i leiligheten, men politiet oppretter sak.