NRK Meny
Normal

Nok et dugnads-løp for Femund

Det er fire måneder igjen til Femundløpet skal arrangeres som VM-løp. Men organisasjonen sliter, det er ingen daglig leder på plass, og nok en gang går det mot et dugnads-løp.

Video Femundløpet blir dugnadsløp

Femundløpet blir dugnadsløp.

Petter Swift er hundekjører på elitenivå men også sjef for Femundløpet. Med andre ord har han nok av arbeidsoppgaver.

– Jeg har nok å henge stroppene i, sier han.

Det er fire måneder igjen til årets Femundløp. Siden i fjor har styret jobba med å få på plass et driftsselskap foran VM. Men tida har vært for knapp.

– Jeg håpa vi skulle få det til, men når vi jobber på dugnad har vi ikke klart å komme oss lenger enn det vi har gjort, dessverre, sier Swift.

Petter Swift

Sjef for Femundløpet, Petter Swift, er skuffa over at de nok en gang må jobbe på dugnad.

Foto: Joar Elgåen / NRK

LES OGSÅ

Høydepunktene fra Femundløpet

Ekran vant Femundløpet

Store underskudd i fjor

Femundløpet sleit med store underskudd for noen år siden. Fortsatt sliter de med 200.000 kroner i gjeld etter gammal moro. Et aksjeselskap er under etablering, men firmaene som skal putte inn friske penger vil ikke ta over før neste vinter igjen og all gjelda er sletta.

Det planlagte VM-løpet i februar blir dermed på sparebluss og dugnadsarbeid.

– Jeg er skuffa, men vi har vært innstilt på det før og sett at underskuddet vil ta tid å rette opp. Alle har gjort en skikkelig jobb, bretta opp ermene og tatt skippertak. Det kan se ut som vi nok en gang må ta et skippertak for å komme oss ajour, sier han.

ALT OM: Femundløpet

– Ikke som vi hadde planlagt

Men blir det et ordentlig VM når alt skjer på dugnad?

– Det blir nok ikke helt slik vi hadde tenkt, nei. Men det viktigste for kjørerne er spor og sjekkpunkt, og det skal vi få bra til, sier Swift.

Femundløpet

Femundløpet er fire måneder unna og deltagerlista slår alle rekorder. Likevel sliter de økonomisk og må nok en gang gjennomføre løpet med dugnadsarbeid.

Foto: Stian Hansen

Men noen lyspunkt er det likevel. Bare fire måndeder før hundespannene spinner avgårde overgår deltagelsen til VM all forventning. Så langt har de klart å legge seg opp 1,1 millioner kroner i startkontigent med 207 påmeldte hundespann.

– Vi tror vi fort kan komme opp i 250 hundespann. Det betyr mer inntenkter i år enn alle salgsinntektene i hele fjor. Så det kan se ut til å bli et bra økonomisk år, sier han.

Dermed kan det se ut som de kan sprette champagnen for et profesjonellt Femunløpt, men ikke før 2012.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND