Nitrist for Linnes og KIL

Martin Linnes og Kongsvinger hadde ingen god dag søndag. I grått høstvær dro Bryne hjem med tre poeng fra Gjemselund.

Martin Linnes
Foto: Vegard Herlyng / NRK

Brente Sjanser

Det ble en tam start på kampen mellom tabellnaboene. Utover i omgangen tilrev KIL seg et visst overtak. En gang ropte laget på straffe og to ganger burde laget scoret. Samir Fazlagic var svært nære på et frispark, men bak en sjanseløs keeper sto en Bryne-spiller og headet ballen ut. Like etter la Martin Linnes inn til Lars Christian Krogh Gerson. Han brant til på halvspretten, men Brynes keeper vartet opp med en flott redning.

Effektive gjester

I det vi nærmet oss pause, og KILs overtak ble større og større fikk Bryne muligheten. Tidligere KIL-spiller Vegar Landro feide et tvilsomt frispark inn mot mål. Ballen snek seg over alle og traff tverrliggeren før den touchet keeper og trillet inn. Det var Brynes eneste skudd på mål før pause. Dermed tok gjestene med seg en ufortjent ledelse inn i garderoben.

Reprise etter pause

Etter pause kom Adem Güven inn for KIL. Han satte litt fart i angrepet, men KIL maktet ikke å trenge gjennom et solid og defensivt Bryne. Det ble småfarlig et par ganger, men da gjestenes Kim Robert Nyborg, på et sjeldent Bryne-angrep, satte inn 0-2 var løpet kjørt for et puslete KIL-lag.

Skuffet odøling

Høyreback Martin Linnes var skuffet over kampen: - Vi er fryktelig upresise og skaper alt for lite til å spille på hjemmebane. Jeg er veldig misfornøyd med denne kampen, sa Linnes, som tross alt var en av KILs beste i dag.

– Bryne spiller en smart kamp. De ligger bakpå, drar ned tempoet og i tillegg provoserer de med å ligge nede og sutre etter nesten alle dueller. Likevel mener jeg vi klarer å holde fokus, sa den tidligere sanderspilleren.

Nå vet han ikke hvor han spiller neste år:

– Kontrakten min går ut og jeg har gitt KIL beskjed om at jeg vil vente og se hva som skjer. Jeg ser ingen grunn til å forhaste meg, mener unggutten.