NRK Meny
Normal

Nes vant fylkesfinalen i Klassequizen

Nes ungdomsskole fra Ringsaker slo Ajer ungdomsskole fra Hamar med to poeng og vant fylkesfinalen for Hedmark.

Klassequizvinnere 2017 Hedmark

Baard Hagelund, Johanne Tørud og Hanna Bogsti skal dermed representere fylket i den store nasjonale finalen. Den sendes på NRK1 13., 20., og 27. mai.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Baard Hagelund, Johanne Tørud og Hanna Bogsti skal dermed representere fylket i den store nasjonale finalen. Den sendes på NRK1 13., 20., og 27. mai.

Hvem som skal representere Oppland blir klart torsdag 6. april.

Sikret seg finaleplass med full pott

I Hedmark deltok 23 skoler i kvalifiseringa dette året, fra Eidskog i sør til Os i nord.

Ajer ungdomsskole fra Hamar gikk ganske tidlig i ledelsen etter å ha klart 12 rette av 12 mulige, noe som bare har skjedd to ganger tidligere i Klassequizens fem år lange historie i Hedmark.

Den ledelsen holdt de helt inn og sikret seg dermed den ene finaleplassen.

Ringsaker i finalen for første gang

To av skolene, Roverud barne- og ungdomsskole fra Kongsvinger og Nes ungdomsskole fra Ringsaker, klarte begge 11 rette. Men i fylkesfinalen er det bare plass til ett av disse lagene. For å være sikre på at vi har noe som skiller lagene ved poenglikhet, har vi reist rundt med en stor stein, som elevene må tippe vekta på.

Dette har alle skolene gjort i forkant av sin egen kvalifisering, og tipsene har variert fra 0,9 kilo til 6,5 kilo. Rett vekt på steinen var 2,753 kilo. Elevene fra Roverud trodde steinen veide 3,984 kilo, mens elevene fra Nes bare bommet med 30 gram med sitt tips på 2,723 kilo.

Dermed sikret nesningene den andre finaleplassen i Hedmark – og det er aller første gang at en skole fra Ringsaker kommer til en fylkesfinale i Klassequizen!

Vinneren får 5 000 kroner til hele skolen, og en billett til landsfinalen i Oslo i mai. Den sendes på NRK1 tre lørdager på rad, fra 13. mai.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.