NRK Meny
Normal

Nes vant fylkesfinalen i Klassequizen

Nes ungdomsskole fra Ringsaker slo Ajer ungdomsskole fra Hamar med to poeng og vant fylkesfinalen for Hedmark.

Klassequizvinnere 2017 Hedmark

Baard Hagelund, Johanne Tørud og Hanna Bogsti skal dermed representere fylket i den store nasjonale finalen. Den sendes på NRK1 13., 20., og 27. mai.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Baard Hagelund, Johanne Tørud og Hanna Bogsti skal dermed representere fylket i den store nasjonale finalen. Den sendes på NRK1 13., 20., og 27. mai.

Hvem som skal representere Oppland blir klart torsdag 6. april.

Sikret seg finaleplass med full pott

I Hedmark deltok 23 skoler i kvalifiseringa dette året, fra Eidskog i sør til Os i nord.

Ajer ungdomsskole fra Hamar gikk ganske tidlig i ledelsen etter å ha klart 12 rette av 12 mulige, noe som bare har skjedd to ganger tidligere i Klassequizens fem år lange historie i Hedmark.

Den ledelsen holdt de helt inn og sikret seg dermed den ene finaleplassen.

Ringsaker i finalen for første gang

To av skolene, Roverud barne- og ungdomsskole fra Kongsvinger og Nes ungdomsskole fra Ringsaker, klarte begge 11 rette. Men i fylkesfinalen er det bare plass til ett av disse lagene. For å være sikre på at vi har noe som skiller lagene ved poenglikhet, har vi reist rundt med en stor stein, som elevene må tippe vekta på.

Dette har alle skolene gjort i forkant av sin egen kvalifisering, og tipsene har variert fra 0,9 kilo til 6,5 kilo. Rett vekt på steinen var 2,753 kilo. Elevene fra Roverud trodde steinen veide 3,984 kilo, mens elevene fra Nes bare bommet med 30 gram med sitt tips på 2,723 kilo.

Dermed sikret nesningene den andre finaleplassen i Hedmark – og det er aller første gang at en skole fra Ringsaker kommer til en fylkesfinale i Klassequizen!

Vinneren får 5 000 kroner til hele skolen, og en billett til landsfinalen i Oslo i mai. Den sendes på NRK1 tre lørdager på rad, fra 13. mai.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Skyldig i forsettlig drap


    I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

    Tostrup Bråten, åsted
    Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
  • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

    Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.