NRK Meny
Normal

NVE har neppe penger til flomsikring på Otta

Flomsikringen av Otta og Nedre Heidal, som skulle starte neste år, blir trolig utsatt. Årsaken er at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ikke har penger.

Flom på Otta

OTTA UNDER VANN: Det er viktig å komme i gang med flomtiltak rundt Otta sentrum, mener politikerne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Det melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Ordfører i Sel, Dag Erik Pryhn, mener situasjonen er prekær og vil møte ledelsen i Olje- og energidepartementet.

I et formannskapsmøte mandag kveld ble det orientert om situasjonen. Ordføreren mener det er uakseptabelt at NVEs budsjetter ikke er større.

– Regjeringen bevilget 50 millioner til NVE tidligere i år. Finansministeren sa på NRK at skulle det bli bruk for mer, så måtte de se på det. Behovet er på 230-240 millioner bare i Region Øst. Problemet er at NVEs budsjetter ikke er tilpasset klimaendringene. Nå forventer vi mer handling fra regjeringen, sier Pryhn til avisa.

GD skriver at Sel kommune allerede har forskuttert to flomsikringstiltak i 2013, og at de bare har fått dekket ett av tiltakene fra staten. Ordfører Dag Erik Pryhn mener at kommunene Gausdal, Lillehammer og Øyer heller ikke kan vente noen flompenger fra NVE i år.