NRK Meny
Normal

Nekter Skibladner å seile

Mattilsynet frykter smitte fra utenlandske turister og vil nekte Skibladner å seile i sommer. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Tilsynet frykter at utenlandske turister som bruker toalettet, skal forurense Mjøsa med eksotiske bakterier og parasitter som kan spres til befolkningen via drikkevannet.

Mattilsynet liker svært dårlig at Skibladner sender kloakken rett i Mjøsa, som er drikkevannskilde for 90.000 mennesker.

Høy smitterisiko

Tilsynet mener smitterisikoen er så høy at Skibladner ikke bør videre dispensasjon.

Folkehelseinstituttet vil gi hjulbåten dispensasjon ett år til.

Skibladner har prøvd forbrenning av kloakken, men har ikke lykkes. Det er også utredet flere forslag til andre løsninger, men de er blitt stoppet av riksantikvaren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.