NRK Meny
Normal

Mann nekter for å ha voldtatt mann med gjenstander

Mannen som er tiltalt for grov voldtekt av en annen mann, erkjente seg ikke skyldig da rettssaken mot han startet i Glåmdal tingrett i dag.

Aktor Iren Johnsen Dahl, bistandsadvokat Aina Tvengsberg

Aktor i saken Iren Johnsen Dahl (t.h.), avbrøt tiltalte flere ganger under forklaringen hans, som var ulik det han har forklart i politiavhør tidligere. Til venstre, bistandsadvokat Aina Tvengsberg.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Ikke skyldig, svarte den tiltalte mannen fra Kongsvinger i spørsmålet om han erkjente å ha voldtatt en annen mann. På spørsmålet om han hadde skadet den fornærmede 66-åringen, så erkjente han seg delvis skyldig.

Den 43 år gamle Kongsvinger-mannen er tiltalt for å ha voldtatt en mann med ulike gjenstander.

Husker ikke at han ble voldtatt

Rettssak, Glåmdal tingrett

Rettssaken mot mannen går i Glåmdal tingrett. Her er dommer og meddommerne i saken.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Den fornærmede 66-åringen husker lite fra selve hendelsen, da han skulle forklare seg i Glåmdal tingrett i dag.

Ifølge forklaringen til politiet forklarte han på sykehuset at han husket en aggressiv person. Fornærmede skal ha bedt personen om å roe seg ned.

Fornærmede lå tre dager på sykehuset, etter at han skal ha blitt overfalt på pendlerparkeringen ved Kongsvinger jernbanestasjon i september i 2012. I etterkant av hendelsen forklarer den fornærmede at han sliter med mye svimmelhet og har vært engstelig.

Etter forklaringen ønsket den fornærmede å forlate rettssalen.

Skal ha voldtatt med flere gjenstander

Den tiltalte 43-åringen skal ha overfalt den fornærmede mannen helt uprovosert.

Ifølge tiltalen slo og sparket han offeret sitt, slik at han fikk flere kuttskader i ansiktet, bloduttredelser og flere skader andre steder på kroppen.

Det alvorligste punktet i tiltalen er at han også voldtok den fornærmede mannen med ulike gjenstander.

Den tiltalte mannen erkjenner å ha vært aggressiv, da han startet sin forklaring. Mannen sier at han var irritert på fornærmede fra en tidligere episode.

Tiltalte sier at flere personer satt og drakk og røyket joint den dagen episoden skal ha skjedd. Han sier det var krangel om noen penger, og at han slo fornærmede et par ganger i magen, i ansiktet og at han har sparket fornærmede mens han sto oppreist. 43-åringen nekter derimot for at han voldtok 66-åringen:

– Jeg vil ikke ha dette på meg. Jeg har ikke gjort det. Jeg har aldri vært i en sånn situasjon før, og dette er absolutt ikke typisk meg, sa 43-åringen.

Han forteller videre om to andre personer som sto sammen med fornærmede, og som skrek: – Nå skal han faen i meg få.

Deretter skal en kvinne ha sparket fornærmede flere ganger.

Aktor Irene Johnsen Dahl avbryter tiltalte flere ganger, og lurer på hvorfor ikke dette har kommet frem i politiavhør tidligere. Tiltalte forklarer at han aldri har fått spørsmålet.

Blodig da han ble arrestert

Tiltalte var blodig da han ble arrestert av politiet. Han forklarer at han hadde falt flere ganger og skrubbet seg opp. Han forklarer at fornærmede var blodig, og at det var to andre som hadde medvirket til dette.

Tiltalte nekter for all voldtekt, og sier derimot at det var han som prøvde å gå imellom og ta vare på fornærmede, og det var også en grunn til at han var blodig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Utmerkelse til Heidal Ysteri

  Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.

 • Berget klar for New York City FC

  Jo Inge Berget er klar for den amerikanske klubben New York City FC. Der blir han lagkamerat med blant annet David Villa.

  – Jeg gleder meg til å komme til New York, og spille i MLS for et av ligaens beste lag, sier Berget til klubbens nettside.

  Berget
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix