NRK Meny

Nei til ulvefelling i ulvesona

 • Ulvesaken i Stortinget i dag

  I dag skal Stortinget ta stilling til miljøminister Vidar Helgesens forslag til endring i naturmangfoldsloven. Helgesen har fått mye kritikk for sin håndtering av ulvesaken. Stortinget skal også ta stilling til Sp sitt mistillitsforslag mot Helgesen.

 • Nekter å hjelpe departementet

  Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen og fylkesordfører Dag Rønning i Hedmark vil ikke foreslå nye medlemmer til rovviltnemda, slik miljødepartementet ber dem om. De vil se hva som skjer med ulvesaken i Stortinget 10. mars først, skriver Østlendingen.

 • Skuffet Gundersen

  Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark Høyre er skuffet etter redegjørelsen fra miljøministeren i dag. Han mener mange hadde forventet en snarlig løsning og at departementet har lagt seg på en veldig snever lovtolkning av skadepotensialet til ulven.

  Gunnar Gundersen
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • – Fantasifull bortforklaring

  Ulf Skårholen i Hedmark Sau og Geit, mener det ikke er noe i Bernkonvesjonen som forhindrer ulvejakt i Hedmark. – Det er utrolig god fantasi for å bortforklare et lovlig fattet stortingsvedtak, sier Skårholen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri
 • Kongsvinger vant over Frisk Asker

  I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

 • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

  Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.