NRK Meny

Nei til ulvefelling i ulvesona

 • Ulvesaken i Stortinget i dag

  I dag skal Stortinget ta stilling til miljøminister Vidar Helgesens forslag til endring i naturmangfoldsloven. Helgesen har fått mye kritikk for sin håndtering av ulvesaken. Stortinget skal også ta stilling til Sp sitt mistillitsforslag mot Helgesen.

 • Nekter å hjelpe departementet

  Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen og fylkesordfører Dag Rønning i Hedmark vil ikke foreslå nye medlemmer til rovviltnemda, slik miljødepartementet ber dem om. De vil se hva som skjer med ulvesaken i Stortinget 10. mars først, skriver Østlendingen.

 • Skuffet Gundersen

  Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark Høyre er skuffet etter redegjørelsen fra miljøministeren i dag. Han mener mange hadde forventet en snarlig løsning og at departementet har lagt seg på en veldig snever lovtolkning av skadepotensialet til ulven.

  Gunnar Gundersen
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • – Fantasifull bortforklaring

  Ulf Skårholen i Hedmark Sau og Geit, mener det ikke er noe i Bernkonvesjonen som forhindrer ulvejakt i Hedmark. – Det er utrolig god fantasi for å bortforklare et lovlig fattet stortingsvedtak, sier Skårholen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sofie, Emma, Oliver og Jonas

  Sofie var det mest populære jentenavnet i Hedmark i 2017; det samme som på landsbasis. I Oppland er det Emma som topper navnestatistikken. Det mest populære guttenavnet i Hedmark i fjor var Oliver, mens det var Jonas i Oppland.

 • Flere tusen fortsatt uten strøm

  Til tross for at Eidsiva Energi har alt tilgjengelig mannskap ute, er 3300 uten strøm i Hedmark og Oppland. Det er over 1000 mer enn det var i dag tidlig.

 • Lengre distriktssendinger på TV

  NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.