NRK Meny

Nei til ulvefelling i ulvesona

 • Ulvesaken i Stortinget i dag

  I dag skal Stortinget ta stilling til miljøminister Vidar Helgesens forslag til endring i naturmangfoldsloven. Helgesen har fått mye kritikk for sin håndtering av ulvesaken. Stortinget skal også ta stilling til Sp sitt mistillitsforslag mot Helgesen.

 • Nekter å hjelpe departementet

  Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen og fylkesordfører Dag Rønning i Hedmark vil ikke foreslå nye medlemmer til rovviltnemda, slik miljødepartementet ber dem om. De vil se hva som skjer med ulvesaken i Stortinget 10. mars først, skriver Østlendingen.

 • Skuffet Gundersen

  Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen fra Hedmark Høyre er skuffet etter redegjørelsen fra miljøministeren i dag. Han mener mange hadde forventet en snarlig løsning og at departementet har lagt seg på en veldig snever lovtolkning av skadepotensialet til ulven.

  Gunnar Gundersen
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • – Fantasifull bortforklaring

  Ulf Skårholen i Hedmark Sau og Geit, mener det ikke er noe i Bernkonvesjonen som forhindrer ulvejakt i Hedmark. – Det er utrolig god fantasi for å bortforklare et lovlig fattet stortingsvedtak, sier Skårholen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tiltalt for grovt ran av bank

  To menn fra Romania er tiltalt for grovt ran av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen i oktober i fjor. Med finlandshetter og hver sin softgun tvang de en bankansatt til å gi dem 449 000 kroner. Politiet mener ranet var planlagt. Rettssaken er i april.

  Banken på Otnes i Rendalen ranet
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Medlemsøkning i Hedmark Frp

  Hedmark Frp har fått 47 nye medlemmer siden bråket rundt Sylvi Listhaug startet. Det opplyser nestleder Truls Gihlemoen (bildet). Det er sympatisører som nå mobiliserer for partiet.

  Truls Gihlemoen
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Sammenraste fjøs kan bli politisak

  Politiet undersøker om gardbrukere kan stilles til ansvar, etter at landbruksbygninger har rast sammen over dyr, skriver HA. Politiadvokat Henning Klauseie (bildet) Dyrevelferdsloven, der eier har ansvar for å sikre bygninger godt nok.

  Henning Klauseie
  Foto: Bjørn Opsahl / NRK