NRK Meny
Normal

Nei til Gålå-leiligheter

De omstridte leilighetene ved Gålå-vatnet - der Peer Gynt-forestillingen spilles - blir ikke bygget likevel.

Her er leilighetsprosjektet som planlegges ved Gålå-vatnet.
Foto: Ulf Erik Hansen / NRK

 

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron satte foten ned i går kveld.

Store protester

Planene om å bygge seks bygninger med tilsammen 54 leiligheter ved Gålå-vatnet ble møtt med sterke protester fra de som står bak Peer Gynt-forestillingen.

De mener leilighetene ville kommet i synsfeltet til publikum på Peer Gynt-forestillingen og ødelegge opplevelsen av friluftsteateret.

Arrangørene truet med å flytte Peer Gynt-forestillingen hvis leilighetene ble bygget.

Fra for til mot

Ordføreren i Sør-Fron, Aksel Eng, har tidligere framstått som en tilhenger av byggeplanene. I et intervju med NRK Hedmark og Oppland tidligere i vinter, sa han at han hadde god tro på en kompromissløsning. Men nå sier han at planene er urealistiske.

- Planene er i strid med dagens gjeldende reguleringsplan og kommunedelplan, og byr på mange problemer, sier Aksel Eng nå. 

Enstemmig nei

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron gikk enstemmig i mot reguleringsendringen som måtte til for å bygge leilighetene i sitt møte onsdag kveld.  

Skuffede utbyggere

Utbyggerne Åge Haverstad og Trond Monshaugen er svært skuffet over avgjørelsen. De siste månedene har de vært vitne til at striden har bølget fram og tilbake, og har dermed vært usikre på prosjektets framtid.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt til fengsel

    Åtte menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel mellom to og tolv år for å ha smuglet over 300 kg med narkotika. De ble stoppet i Kongsvinger for 2 år siden.

  • Utforkjøring Trysil

    2 personer er sendt til legesjekk, etter utforkjøring på riksveg 25 i Grambolia ved Nybergsund. Ulykken skjedde litt før klokka 11.00. Vegen var stengt en periode, men er nå åpen igjen for trafikk.

  • Trailer veltet i Vang i Valdres

    På E16 ved Kvismoen i Vang i Valdres har en semitrailer kjørt i grøfta og veltet inn igjen i vegbanen. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Det er snøslaps på stedet og trafikken dirigeres forbi.