NRK Meny
Normal

Nei til Gålå-leiligheter

De omstridte leilighetene ved Gålå-vatnet - der Peer Gynt-forestillingen spilles - blir ikke bygget likevel.

Her er leilighetsprosjektet som planlegges ved Gålå-vatnet.
Foto: Ulf Erik Hansen / NRK

 

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron satte foten ned i går kveld.

Store protester

Planene om å bygge seks bygninger med tilsammen 54 leiligheter ved Gålå-vatnet ble møtt med sterke protester fra de som står bak Peer Gynt-forestillingen.

De mener leilighetene ville kommet i synsfeltet til publikum på Peer Gynt-forestillingen og ødelegge opplevelsen av friluftsteateret.

Arrangørene truet med å flytte Peer Gynt-forestillingen hvis leilighetene ble bygget.

Fra for til mot

Ordføreren i Sør-Fron, Aksel Eng, har tidligere framstått som en tilhenger av byggeplanene. I et intervju med NRK Hedmark og Oppland tidligere i vinter, sa han at han hadde god tro på en kompromissløsning. Men nå sier han at planene er urealistiske.

- Planene er i strid med dagens gjeldende reguleringsplan og kommunedelplan, og byr på mange problemer, sier Aksel Eng nå. 

Enstemmig nei

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron gikk enstemmig i mot reguleringsendringen som måtte til for å bygge leilighetene i sitt møte onsdag kveld.  

Skuffede utbyggere

Utbyggerne Åge Haverstad og Trond Monshaugen er svært skuffet over avgjørelsen. De siste månedene har de vært vitne til at striden har bølget fram og tilbake, og har dermed vært usikre på prosjektets framtid.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skolebuss av veien ved Kapp

  En skolebuss kjørte av veien ved Kapp Legesenter ved 14.45-tiden mandag. Bussen holdt på å velte og står på kanten av veibanen. Alle i bussen er ute og fremstår som uskadet, ifølge nødetatene.

  Buss kjørte av veien ved Kapp legesenter
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.