NRK Meny
Normal

Nei til Gålå-leiligheter

De omstridte leilighetene ved Gålå-vatnet - der Peer Gynt-forestillingen spilles - blir ikke bygget likevel.

Her er leilighetsprosjektet som planlegges ved Gålå-vatnet.
Foto: Ulf Erik Hansen / NRK

 

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron satte foten ned i går kveld.

Store protester

Planene om å bygge seks bygninger med tilsammen 54 leiligheter ved Gålå-vatnet ble møtt med sterke protester fra de som står bak Peer Gynt-forestillingen.

De mener leilighetene ville kommet i synsfeltet til publikum på Peer Gynt-forestillingen og ødelegge opplevelsen av friluftsteateret.

Arrangørene truet med å flytte Peer Gynt-forestillingen hvis leilighetene ble bygget.

Fra for til mot

Ordføreren i Sør-Fron, Aksel Eng, har tidligere framstått som en tilhenger av byggeplanene. I et intervju med NRK Hedmark og Oppland tidligere i vinter, sa han at han hadde god tro på en kompromissløsning. Men nå sier han at planene er urealistiske.

- Planene er i strid med dagens gjeldende reguleringsplan og kommunedelplan, og byr på mange problemer, sier Aksel Eng nå. 

Enstemmig nei

Representantskapet i Arbeiderpartiet i Sør-Fron gikk enstemmig i mot reguleringsendringen som måtte til for å bygge leilighetene i sitt møte onsdag kveld.  

Skuffede utbyggere

Utbyggerne Åge Haverstad og Trond Monshaugen er svært skuffet over avgjørelsen. De siste månedene har de vært vitne til at striden har bølget fram og tilbake, og har dermed vært usikre på prosjektets framtid.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK