NRK Meny
Normal

Nei til 1. mai på sjukehjem

LO i Elverum har i mange år hatt arrangement for de eldre på sjukehjem 1. mai. I år blir de nekta å komme inn.

Nei til 1. mai på sjukehjem

Det blir ingen appeller for eldre på sjukehjem i Elverum i år, sier LO-leder Tor Kristian Godlien.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Jeg fikk litt sjokk da jeg fikk beskjeden i dag, dagen før 1. mai, sier leder av LO i Elverum Tor Kristian Godlien.

Han er nesten frista til å tro det har noe med å gjøre at LO har markert seg sterkt imot forslaget om å privatisere sjukehjemmene i Elverum. En sak som falt i kommunestyret 29. april.

Nei til konkuranseutsetting av sjukehjem

Har fått komme inn i mange år

Det var torsdag 30. april klokka 13.46 rådmannen i Elverum sendte ut e-post med anmodning om at 1.mai-appeller ble holdt utendørs.

Vi har vært inne på sjukehjemmene og holdt appeller og servert kaffe og kake i mange år. Dette er litt merkelig, sier Tor Kristian Godlien.

Han fikk ikke mailen fra rådmannen. Den ble sendt til tre Ap-representanter i kommunestyret som dagen før fikk med seg flertallet i kommunestyret til å si nei til forslaget om å privatisere sjukehjem for å spare penger.

Dette har ingenting med politikk å gjøre. Grunnen er at pleie og omsorgssjefen utrykte bekymring for at slike arrangement ville skape uro for beboerne på sjukehjemmet, sier assisterende rådmann i Elverum Aasmund Hagen.

Han kjenner ikke til at det har vært vanlig at markeringene har vært innendørs på sjukehjemmene.

Dropper arrangement

Sjøl om assisterende rådmann Aasmund Hagen sier LO er velkomen til å holde appeller utenfor sjukehjemmene, dropper nå LO i Elverum de planlagte arrangementene på de fire sjukehjemmene i Elverum.

Det vil jo virke både rart og kanskje litt provoserende at vi står utenfor sjukehjemmene og holder appeller, når de eldre ikke kan komme seg ut, sier Tor Kristian Godlien.

Han kan ikke skjønne at dette har blitt et problem nå i år, når det ikke har vært noe problem tidligere år.

Det er jo synd at de som har vært med og bygd opp landet vårt, men som ikke lenger kommer seg ut for å være med på 1. mai-feiringen, ikke får vært med på arrangement, men vi må bare respektere anmodningen vi har fått, sier han.