NRK Meny
Normal

Tapte i sluttminuttene

Til tross for tidvis overkjøring klarte HamKam nok en gang å rote bort poengene da de tapte hjemme mot Hønefoss tirsdag kveld.

HamKam - Hønefoss
Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

I HamKam har det etter helgen vært ny optimisme, da den økonomiske krisen klubben har havnet i ser ut til å nærme seg en løsning. Men den sportslige nedturen derimot ser ut til å ingen ende ta.

Rødt kort etter 20 minutter

Etter en frisk åpning av begge lag, tok HamKam fullstendig over spillet etter at Hønefosskeeper Thomas Solvoll fikk direkte rødt for å ha felt Adem Güven etter 20 minutters spill.

HamKam styrte kampen fullstendig resten av omgang, og hadde blant anna en heading i tverrliggeren. Men til tross for et massivt HamKam-press stod det 0-0 til pause.

Tidlig scoring og keepertabbe

Etter nærmest å ha overkjørt Hønefoss uten uttelling i 45 minutter, klarte HamKam endelig å omsette en sjanse i mål ved Marius Gullerud like etter pause.

Men minuttet etter utliknet svenske Andreas Tegstrøm for gjestene etter en gedigen keepertabbe av HamKam-målvakt Jon Masalin.

Spennende sluttminutter

Det så lenge ut til å bli 1-1 på Hamar, før HamKam-kaptein Vegar Bjerke ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort etter 81 minutter.

Hønefoss tok da over initativet i kampen, og to minutter før slutt utnyttet Fridjof Seeberg slett forsvarsspill hos hjemmelaget og headet inn 2-1, tre poeng og tabelltopp for bortelaget.

- Det er tungt

HamKam gikk på sitt 11. tap for sesongen. Laget ligger kun ett poeng over nedrykksstreken, hvilket er en sterk kontrast til årets store målsetting – opprykk.

Vegard Skogheim

HamKamtrener Vegard Skogheim

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

- Det er tungt. Vi skulle vært et topplag, men er et bunnlag. Det preger spillerne, sier HamKam-trener, Vegard Skogheim.

Og nå som planen om direkte opprykk er lagt vekk, er kampen om fornyet Adeccoliga-kontrakt blitt høyaktuell på Hamar. Vegard Skogheim mener at de må innse den sportslige situasjonen.

- Vi er så nære bunnen at vi må innse situasjonen, vi må skjønne hvor vi er.

– Handler det om å redde seg?

– Det ser sånn ut.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

    To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.