NRK Meny

Nedlegging av filmfag ved HiL

 • Filmfolk forsvarer HiL-studium

  Forslaget om å legge ned Film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer møter stor motstand i det norske filmmiljøet. Erlend Loe (bildet) og Joachim Trier er blant de over 800 som har skrevet under et opprop for bevaring av studiet. Avdelingsstyret ved HiL behandler saken i dag.

  Erlend Loe
  Foto: NRK
 • Vurderer å legge ned studietilbud

  Høgskolen i Lillehammer vurderer å legge ned studiet i film- og fjernsynsvitenskap på grunn av manglende søkning. Det skriver GD. For rundt 10 år siden var det mellom 120 og 130 studenter, mens det nå bare er 44.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Stengning av veger i Ringsaker

  Flere veger på fjellet i Ringsaker er stengt inntil videre på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Dette gjelder vegene i Åstdalen og på Ljøsheim, melder Pihl AS.

 • Tilsynssak ved Metallco

  Arbeidstilsynet oppretter tilsynssak ved bedriften Metallco på Eina i Vestre Toten, etter ulykken fredag der to ansatte omkom. Avgjørelsen ble tatt onsdag etter et møte mellom flere statlige etater, skriver Oppland Arbeiderblad.

 • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

  Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.