Glad og overveldet vinner av Frivillighetsprisen

Han ble hardt skadet i hoppbakken som 19- åring, og har brukt de siste 30 årene på å jobbe for den lokale idretten på Toten. Mandag kveld fikk Kai Henning Stensrud fra Kolbu den nasjonale Frivillighetsprisen.

Kai Henning Stensrud

OVERVELDET PRISVINNER: Kai Henning Stensrud fra Toten er vinner av Frivillighetsprisen 2016.

Foto: Mats Sparby / NRK

Ti kandidater var samlet under festkvelden i regi av Frivillighet Norge. Kai Henning Stensrud fra var en av dem.

Da kulturminister Linda Helleland leste opp begrunnelsen for tildelingen av Frivillighetsprisen ble det snart klart at prisen gikk til ildsjelen fra Toten.

– Vinneren har hjulpet og inspirert mange i sitt lokalsamfunn med sitt store og smittende engasjement. Vinnerens historie er sterk og imponerende. Der mange andre ville gitt opp eller trukket seg tilbake, har vinneren brukt engasjementet til å skape konkrete resultater for andre, sa Helleland i begrunnelsen for tildelingen.

Ble lam etter fall

Hun påpekte også at vinneren har engasjert seg i Frivillig arbeid i mer enn 30 år, og har vært limet i organisasjonen sin gjennom hele sitt voksne liv. Det finnes knapt en oppgave vinneren ikke har tatt på seg, sa kulturministeren.

Kai Henning Stensrud har vært lam fra brystet og ned etter et fall i hoppbakken i Granåsen for 37 år siden. I mer enn 30 år har han jobbet for idretten på Toten, og klubben Kolbukameratene.

Overveldet og rørt prisvinner

Mandag kveld var prisvinneren overveldet og rørt over oppmerksomheten.

– Dette hadde jeg ikke regnet med da jeg reiste innover, jeg hadde ingen forhåpninger, men jeg setter utrolig stor pris på dette, sa Stensrud etter tildelingen.

Her bli ildsjel Kai Henning Stensrud overrasket av Kjetil Andre Aamodt som kommer med en hyggelig beskjed.

Her blir Kai Henning Stensrud overrasket av Kjetil Andre Aamodt.