NRK Meny
Normal

100 siktede i narkosak

– Dette har et skremmende omfang, sier stasjonssjef Bjørn Bergundhaugen hos Lillehammer-politiet.

Bjørn Bergundhaugen

100 SIKTEDE: - Det store flertallet er unge mennesker med et lavt forbruk, sier politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Gudbrandsdølen Dagningen skriver i dag at den store narkosaken i Lillehammer har økt kraftig i omfang. Da saken ble kjent i april i år var det 60 siktede, nå er dette økt til ca. 100.

– Som tidligere nevnt, er det for det meste snakk om unge mennesker, og omfanget av bruk og besittelse ligger veldig lavt hos mange, sier Bergundhaugen.

Sju sentrale personer

Samtidig beskriver han miljøet som hierarkisk, og at en gruppe på sju personer skal utgjøre hovedkjernen i virksomheten.

Politiet mener også at volden i dette miljøet har vært ganske omfattende, og at det har sammenheng med innkreving av narkotikapenger. Lederne har også ønsket å vise konsekvensene dersom noen prøver å bryte ut.

Flere tidligere dommer

Hovedsiktede er en mann på 28 år, og tidligere dommer NRK har gått gjennom viser at han er straffedømt flere ganger for bruk av vold og trusler.

I dom heter det at han har manglende impulskontroll, og en sakkyndig har sagt at han kan ha en posttraumatisk hjerneskade.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mari Eide til World Cup i Ruka

  Mari Eide fra Øystre Slidre fikk en av de ledige plassene til verdenscuprennene i Ruka i Finland kommende helg. Det ble klart da Norges Skiforbund presenterte uttaket i formiddag.

 • RenoNorden-krav på 555 millioner

  To måneder etter at det ble åpnet konkurs i renovasjonsselskapet RenoNorden er det kommet inn krav på 555 millioner kroner til boet. I tillegg ventes det et lønnskrav fra tidligere ansatte på 55 millioner kroner.
  Mange kommuner i Hedmark og Oppland hadde avtale om søppelhenting med selskapet.

 • Mishandlet familien i 20 år

  En Kongsvinger-mann i 60-åra er tiltalt for å ha mishandlet kona og de to barna sine i over 20 år. I følge tiltalen ble både kona og barna utsatt for fysisk og psykisk vold. Kona måtte se på at mannen slo barna og barna så moren bli mishandlet.