Normal

Narkoman hadde sjukehus-nøkkel

En mann i Gjøviks narkotikamiljø skal ifølge politiet i flere måneder hatt en av hovednøklene til sjukehuset på Gjøvik.

Faksimile fra Oppland Arbeiderblad
Foto: Torvild Sveen / NRK

Mannen er mistenkt for flere medisintyverier og politiet fant nøkkelen under ransaking av huset hans, skriver Oppland Arbeiderblad.

Teknisk leder ved sjukehuset, Rolf Brobakken, avviser at det er en hovednøkkel, men at den var mulig å bruke ved flere kontorer.

Fant nøkkel under ransaking

Sjukehusledelsen har i lengre tid hatt mistanke om at en av nøklene til sjukehuset har vært på avveie.

Etter et medisintyveri ved sjukehuset på Gjøvik forrige onsdag ransaket politiet leiligheten til gjerningsmannen. Der fant de i følge politiet, en type hovednøkken til sjukehuset.

Harald Balke, førstebetjent ved krimavsnittet i Vestoppland politidistrikt, sier til Oppland Arbeiderblad at de tror mannen har hatt nøkkelen i flere måneder.

- Stjal den i april

I avhør har mannen erkjent å ha stjålet nøkkelen, trolig i begynnelsen av april.

Sammen med nøkkelen fant politiet også beroligende tabletter og ampuller fra øre, nese-halsavdelingen. Mannen er også tidligere straffet for medisintyveri.

- Ikke hovednøkkel, men kunne brukes

Teknisk leder ved sjukehuset, Rolf Brobakken, avviser at det er en hovednøkkel som er stjålet, men at den var mulig å bruke ved flere kontorer.

Han opplyser at kun et fåtall personer har hovednøkler og mener de har en god nok håndtering av nøkler og låsesystemer - sjøl om tyveriet av nøkkelen aldri har blitt anmeldt.