NRK Meny
Normal

Håper at drapssiktet mann snart blir utlevert

Mannen som er siktet for drap på ei 17 år gammel jente på Grua i Lunner i juni kan snart være på vei til Norge. Afghaneren har sittet fengslet i Italia etter drapet.

Linn Hilde Fosso

Påtaleansvarlig Linn Hilde Foss venter fortsatt på at den drapssiktede mannen skal bli utlevert til Norge.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mannen er siktet for drap etter at ei jente ble funnet drept i en bolig på Grua i juni. Mannen og jenta er begge fra Afghanistan. Sammen har de en datter, og etter drapet tok mannen med seg toåringen og rømte ut av landet.

Han ble pågrepet på en kafe i Roma i Italia noen dager etter drapet. Han har sittet fengslet i Italia siden pågripelsen.

– Skal ha tatt begjæring til følge

Norsk politi har jobbet for å få mannen utlevert til Norge, men dette har tatt tid. Nå ser det ut som det kan nærme seg en utlevering.

– Etter en rettsrunde i Italia skal begjæringen om utlevering av den siktede mannen i Grua-saken ha blitt tatt til følge, sier påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso.

Men hun understreker at de foreløpig ikke har fått en offentlig bekreftelse på om mannen utleveres til Norge. Barnevernet og toåringens bistandsadvokat har jobbet hardt for å få jente tilbake til Norge.

– Barnevern og bistandsadvokat har jobbet intenst for å få den to år gamle jenta hjem igjen, så jeg regner med at jenta snart vil få reise ut av Italia, sier Fosso til NRK.

Død kvinne på Grua

Ei jente ble funnet død på Grua i Lunner 12. juni i år. Hun var fra Afghanistan og hadde oppholdstillatelse i Norge.

Foto: Eivind Berge Håkonsløkken

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bortvist fra oktoberfest i Elverum

    To menn er bortvist fra "Oktoberfesten" i Elverum sentrum sent fredag kveld. Mennene, en i 20-åra og en i 40-åra, ble vist bort på grunn av ufin oppførsel, melder Politiet i Innlandet på Twitter.

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.