NRK Meny
Normal

Næringslivet krever lokal satsning

Næringslivet redder HamKam fra en konkurs dagen før julaften. Et av kravene som nå stilles til klubben er at de satser på lokale spillere.

Video HamKam reddet - igjen

Klubben møtte representanter for næringslivet i Hamar lille julaften etter at det tirsdag ble kjent at klubben ville begjære seg konkurs 30. desember.

Regional satsning

Nå er klubben nok en gang reddet fra konkurs. Denne gangen er det blant andre Eidsiva, Utstillingsplassen og Knut Hage som har stilt med penger for å redde hamarlaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hans Erik Stadshaug

Hans Erik Stadshaug er fornøyd med redningspakket fra næringslivet.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Det blir ingen konkurs i HamKam, nå er det glede og begeistring. Vi dekker det behovet på 1,5 million kroner, sier Hans Erik Stadshaug i Vikinglauget.

Vikinglauget er et næringslivsnettverk som består av 17 store og dominerende hedmarksbedrifter. Deriblant Sparebanken Hedmark, Norsk Tipping, Geno, Moelven og Eidsiva. Det er ikke første gang næringslivet spytter inn penger, men det blir trolig siste gangen.

Vegard Skogheim

Trener Vegard Skogheim.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

– Jeg tror ikke det blir flere ganger. Jeg har hatt kontakt med veldig mange og jeg opplever en stor positivitet, men det er en ting nesten alle påpeker og det er at det skal være en regional satsning. De er ikke villig til å betale høy lønn til impoterte spillere, sier Stadshaug.

Lettet over at klubben er reddet

Redningspakken gjør at klubben kan betale sine ansatte lønn for desember. Klubben har hatt økonomiske problemer i flere år, og ble berget fra konkurs i siste liten også i fjor.

Nå blir det jobbet på spreng for å få et nytt styre og en ny daglig leder på plass. Både spillere og trener Vegard Skogheim er lettet over at klubben ble reddet i siste time.

– Det betyr at vi skal videreføre satsningen på lokale talenter. Det skal være naboen som i mest mulig grad og det er en satsning vi begynte med allerede i fjor. Så dette er veldig bra.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.