NRK Meny
Normal

Naboer: – Han var en rolig type

Naboene i oppgangen til den avdøde 38-åringen i Ottestad i Stange er i sjokk etter gårsdagens skyteepisode.

Sjokkerte naboer, Dagny Nytrøhaug og Henrik Strand

VAR PÅ HILS: Dagny Nytrøhaug og Henrik Strand hadde aldri trodd at noe som dette skulle skje i deres oppgang.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

De møtte den nå avdøde mannen i gangen, og de var på hils. Naboene er nå i sjokk etter dramatikken som utspilte seg i oppgangen deres i går.

– Jeg har hilst på han to eller tre ganger. Vi har ikke bodd her mer enn tre år, men jeg oppfattet han som en stille og rolig type, sier Henrik Strand som bodde i samme oppgang som mannen som i går ble skutt av politiet.

De beskriver den avdøde som en beskjeden type.

– Vi har vært på hils, men ikke mer enn det. Han kom og gikk. Jeg har hørt av andre at han hadde jobb, sier Strand.

Mannen som ble drept, skjøt mot politiet da de ankom Godtlandsveien i Ottestad i går ettermiddag. Politiet rykket ut etter melding om at mannen var ruset og oppførte seg truende. Han skjøt og såret en politimann, før han selv ble drept av politiet.

Etterforskning pågår

Det er Spesialenheten for politisaker og Vestoppland politidistrikt som nå etterforsker hendelsen.

Olav Kjetil Moe, etterforskningssjef i Spesialenheten for politisaker.

ETTERFORSKER:Spesialenheten er godt i gang med sin etterforskning. Det sier Olav Kjetil Moe, etterforskningssjef i Spesialenheten for politisaker.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Politiet i Vestoppland skriver i en pressemelding at de gjennomførte rundspørringer og vitneavhør i går, og at de vil fortsette med vitneavhør i dag. De vil enn så lenge ikke si noe om hvordan gjerningspersonen kunne ha tilgang til våpen.

Heller ikke Spesialenheten kan si stort om utviklinga i saken.

– Vi har bedt Kripos om bistand til å undersøke åstedet. Vi har avhørt to av polititjenestepersonene som var involvert i hendelsen. Vi har også skaffet oss en oversikt over vitner som vi ønsker å avhøre videre, sier Olav Kjetil Moe, etterforskningssjef i Spesialenheten for politisaker.

De har ennå ikke avhørt den skadde politimannen. Nå venter de på de kriminaltekniske undersøkelsene gjennomført av Kripos.

– Sovet dårlig

Nabo Dagny Nytrøhaug

PREGET: – Jeg har ikke sovet godt i natt. Jeg hadde litt ekstra hjerteklapp da jeg gikk å la meg i går, sier avdødes nabo Dagny Nytrøhaug.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det er i dag stille og rolig i Godtlandsveien, men hendelsen har preget naboene sterkt.

– Jeg har ikke sovet godt i natt. Jeg hadde litt ekstra hjerteklapp da jeg gikk å la meg i går. Vi så jo folkene som var ute her å jobba i går. Da går tankene til familien til vedkommende som er borte, også håper vi inderlig at det går bra med den skadde politimannen, sier Dagny Nytrøhaug som også bor i samme oppgang.

Begge naboene er overrasket over at noe som dette kune skje i deres nabolag.

– Dette er tragisk. Jeg vil påstå at vi bor i et rolig og fredelig strøk. Dette skjedde bare. Det er leit å komme direkte opp i det, og jeg synes det er ekstra tragisk siden han bodde i vår oppgang, sier Strand.

Inngang Godtlandsveien Ottestad

SKUTT I OPPGANGEN: Det var i fellesgangen innenfor denne inngangen i boligblokka at skuddvekslingen fant sted.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK