Tor Erik Skramstad driver Engerdal mat og catering. Denne høsten har han fått oppdrag han ikke har fått tidligere. Flere jaktlag vil nemlig ha maten ferdig og varm, levert på døra langt ute i skogen.
For Skramstad er dette en interessant trend, og derfor har han sagt ja.
– Folk vil ha det godt og trivelig i koiene sine, forteller han.
Og for å ha det trivelig, trengs det god mat. Derfor står det gjerne en treretters på bestillingslista fra koiene i skogen.
Naturlig utvikling
Tor Erik Skramstad synes ikke utviklingen er spesielt underlig.
– Det er godt å ha det litt enkelt når en har vært ute hele dagen på jakt. Å komme i hus og sette seg rett til bords til ferdiglaget middag, er jo bare helt konge, sier han.
I Engerdal jakter omtrent halvparten av alle menn elg. Dermed er det et potensiale for at dette kan bli stort, mener Skramstad. Han er spent på hvordan det går i år, og er ikke fremmed for at han neste høst kan trenge både 5 og 6 personer for å kunne få kjørt ut maten.
Så langt er han imidlertid alene om å ordne føde til jegerne i skogen.
Denne uka har han hatt både spekemat, kalvestek og karamellpudding på menyen.
I dag blir det kjøttkaker med surkål for kvinner og menn med børse i skogen i Engerdal.